Вибух в Умані кваліфікують як хуліганство

На місці вибуху в Умані працюють 5 слідчо-оперативних груп. Крім того, на Черкащину для організації роботи прибули і фахівці Департаменту карного розшуку Нацполіції. Українська поліція тісно співпрацює з ізраїльськими правоохоронцями. Про це перший заступник Голови Національної поліції України повідомив сьогодні, 21 вересня, перебуваючи на місці події в м. Умань Черкаської області. Про це «Нова Доба» дізналася від сектору комунікації ГУ НП у Черкаській області.

Коментуючи роботу поліцейських на місці вибуху, що стався сьогодні близько 6-ї години ранку в Умані, В’ячеслав Аброськін повідомив, що слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України – за вчинення хуліганства.

Здоров’ю 13-річного підлітка з Ізраїлю, який незначним чином постраждав від вибуху, нічого не загрожує.

В’ячеслав Аброськін також повідомив, що на місці події зараз працюють п’ять посилених слідчо-оперативних груп поліції. Крім того, їм надаватимуть допомогу фахівці Департаменту карного розшуку Національної поліції України, які прибули до Умані з Києва. У тісній співпраці з українськими поліцейськими перебувають і 17 поліцейських Ізраїлю, які теж знаходяться в Умані.

«Не можна зараз висувати версію, що це теракт, можна поки говорити про хуліганство. Більш детально можна говорити після збору і аналізу всієї інформації. На місці працюють порядку п’яти посилених слідчо-оперативних груп. Також сюди для організації роботи прибули співробітники Департаменту карного розшуку Національної поліції України», – зазначив В’ячеслав Аброськін.

Він також додав, що службу по забезпеченню публічної безпеки і порядку в Умані на час паломництва хасидів несуть близько 500 українських поліцейських разом з поліцейськими Ізраїлю.

«Я тут не бачу якихось моментів, які б дестабілізували ситуацію. Люди, які тут перебувають, не відчувають тривоги. Ми ж найближчим часом намагатимемося встановити всі обставини цього вибуху», – підкреслив В’ячеслав Аброськін, додавши, що всі елементи предмету, який вибухнув, направлено на експертизу.

Нагадаємо, сьогодні вранці в м. Умань пролунав вибух. У результаті незначні тілесні ушкодження отримали двоє громадян Ізраїлю – чоловік і 13-річний підліток. За фактом вибуху поліцією відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x