Чому необхідно підписувати договір оренди?

Право оренди земельної ділянки посвідчується договором оренди землі. Договір укладається між власником землі та орендарем у письмовій формі. За бажанням однієї із сторін він може бути посвідчений нотаріально.
Що треба вказувати у договорі?
У договорі має обов’язково міститися інформація про: об’єкт оренди (кадастровий номер, місце розташування, розмір земельної ділянки); строк дії договору оренди; орендну плату (розмір, індексація, спосіб та умови розрахунків, строків, порядку її внесення і перегляду, відповідальність за несплату). За згодою сторін у договорі оренди землі можуть зазначатися інші умови.
Що робити, якщо кадастрового номера на документі немає?
Якщо у вас державний акт на земельну ділянку без присвоєного кадастрового номеру, необхідно звернутися до спеціалізованого підприємства щодо виготовлення технічної документації із землеустрою. Після цього треба пройти реєстрацію в регіональному підрозділі Держгеокадастру та зареєструвати право власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.
Якими можуть бути строки договору оренди та вартість оренди землі?
Мінімальний строк оренди для земельних ділянок сільськогосподарського призначення становить 7 років, а максимальний – 50 років.
Розмір орендної плати за землю встановлюється за згодою сторін. Проте ця сума не може бути меншою за 3 % вартості земельної ділянки, повідомляють у Головному територіальному управлінні юстиції у Черкаській області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x