У Черкасах стартує фестиваль аматорських театрів

У Черкасах стартує фестиваль аматорських театрів

Всеукраїнських фестиваль аматорських колективів «FORTUNA fest-2017» відбуватиметься у Черкасах з 22 по 24 вересня. Із 9.00 до 21.00 на сценах Черкаського міського Палацу молоді та Будинку культури імені Івана Кулика колективи з різних куточків України демонструватимуть своє мистецтво. Напередодні відкриття фестивалю організатори та деякі з учасників розповіли, що ж відбуватиметься під час «FORTUNA fest». Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Одинадцять аматорських колективів із Черкас, Канева, Києва, Дніпра, Львова, Одеси, Запоріжжя, Чернігова, Харкова, Чернівців та Миколаєва братимуть участь у конкурсній програмі фестивалю.
− Основні вистави – це конкурсна програма. Та будуть і позаконкурсні покази, адже деякі театри хочуть продемонструвати декілька вистав. Ще однією виставою-подарунком стане вистава «Усі хочуть кохання», яку покажуть 22 вересня о 20.00 в Палаці молоді театр-студія DariMENa, − розповідає Нодарі Росопідзе, директор Палацу молоді.

Стосовно майстер-класів, то цього року їх буде багато: із падіння, артистичного фехтування, хореографії, вокалу, акторської та режисерської майстерності. Наприклад, майстер-клас із гриму проводитиме актор Черкаського драматичного театру Павло Гончаров.
− Останнім часом грим у театрі переходить у іншу фазу. Тому потрібно показати майбутнім акторам родзинки, які кожен зможе використовувати для того, щоб придати своєму образу необхідні шрихи, − розповів актор Павло Гончаров.
Брати участь у майстер-класах зможуть усі охочі, до того ж вони будуть безкоштовними.

Серед учасників театр «Фенікс» із Канева, який уже другий рік поспіль бере участь у фестивалі.
− Наш театр достатньо молодий – всього три роки. Займаються діти з п’яти і до 18 років. У нас дуже гарна взаємодіями між учасниками різного віку, старші вчаться у молодших дитячої безпосередності, а молодші в старших − впевненості в собі. Цього року ми презентуємо виставу «Маленький принц» за мотивами Екзюпері, − поділилася Вікторія Кремер, керівник театру.
До слова, усі покази вистав будуть безкоштовними.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x