Черкащанин показав лондонський досвід запровадження вуличних сітібайків

Черкащанин показав лондонський досвід запровадження вуличних сітібайків

Автор проекту «Громадського бюджету» під назвою «Che.Bike» Віктор Євпак продемонстрував, як у Лондоні працює подібна система вуличних велосипедів.
Перебуваючи у робочому відрядженні у столиці Англії, Євпак відзняв відео, на якому напрокат бере один із таких сітібайків.
За словами Віктора, у Лондоні є низка парковок, на яких за певну плату охочі можуть узяти в оренду велосипед. У спеціальному мобільному додатку можна довідатись, де розташовані найближчі велопарковки, а також скільки на кожній із них є «вакантних» роверів. Сплативши кошти за допомогою док-станції, людина отримує чек із покроковою інструкцією і спеціальним кодом, який «відмикає» обраний велосипед. Аби виконати всі дії, витрачаєш лише 5−10 хвилин.

– Користування сітібайками у Лондоні – вдвічі дешевше, аніж метро, і в сотні разів корисніше, – говорить Віктор Євпак.
Подібна система «вуличних велосипедів» уже наступного року може з’явитись і в Черкасах. Проект «Che.Bike» передбачає не лише можливість узяти ровер на прокат, а й залишити власний на безпечній парковці. Кошторис проекту: 2 млн грн. Голосування за кращі проекти «Громадського бюджету» розпочнеться уже 1 листопада і триватиме два тижні.
– Ми вже багато років займаємось розробкою технологій, які напряму пов’язані із транспортом. Після запровадження в місті системи трекінгу транспорту MapaMagic вирішити також долучитись до пропагування велоруху в Черкасах, – говорить власник ІТ-компанії eKreative Віктор Євпак. – Сподіваюсь, черкащани підтримають нас, і цей цікавий проект буде втілено в життя.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x