Благодійний фонд «Деликат» передав кошти 5 хворим черкащанам

Благодійний фонд «Деликат» передав кошти 5 хворим черкащанам

Уже традиційно щомісяця БФ «Деликат» надає грошову допомогу черкащанам, які з різних причин опинилися в скрутній життєвій ситуації. У вересні майже 48 тис. грн, зібраних з пожертв клієнтів мережі магазинів, надійшли на лікуванням 5 тяжкохворим.

Благодійний фонд «Деликат» передав кошти 5 хворим черкащанам

Гроші на лікування сина отримала й Неля Петрівна. Нещодавно 17-річному Олександру зробили операцію з пересадки нирки, донором стала пані Неля – його мама.

– Усе трапилося дуже раптово, син ніколи не скаржився на здоров’я. Аж тут потрапили до лікарні через проблеми з тиском, пройшли обстеження і з’ясували, що в Саші перестали функціонувати обидві нирки. Потрібно було робити пересадку, – розповідає непросту життєву історію Неля Петрівна.
Операція обійшлася в 204 тис. грн, щоб сплатити рахунки, сім’я позичала гроші в кого могла.

– Насилу пережили це, ще й боргів не повернули, аж потрібні гроші на препарати, щоб організм сина не відштовхнув нирку. Ці ліки має надавати держава, але того, що отримуємо, на повен курс не вистачає. Щомісяця витрачаємо по 31 тисячі гривень, – бідкається пані Неля. – Викладач сина порадила звернутися до Благодійного фонду «Деликат», мовляв, там мають допомогти з фінансами.
І ось нещодавно Нелі Петрівні зателефонували й запросили на зустріч, де їй та ще чотирьом черкащанам, які так само борються за життя і потребують чималих грошей, вручили конверти з грішми – в кожному по 9,5 тис. грн.
– Хотів подякувати всім нашим покупцям, адже разом ми зробили гарний вчинок – допомогли людям, які нині переживають дуже непрості моменти і мають пройти важкий шлях до повного одужання, – відзначив присутній на зустрічі співзасновник мережі магазинів «Деликат» Олег Хелетій.

Благодійний фонд «Деликат» передав кошти 5 хворим черкащанам

Благодійний фонд було засновано менше року тому. Проте за цей нетривалий час фінансово підтримати вдалося уже 70 черкащан, зібравши близько 170 тис. грн.
– Для нас добра традиція звітуватися про діяльність. Адже дуже важливо, щоб процес збору й передачі грошей проходив прозоро, й кожен наш клієнт, який вкинув гроші до скриньки, знав хто отримав допомогу, – говорить генеральний директор мережі магазинів «Деликат» та директор благодійного фонду Денис Буря.

Благодійний фонд «Деликат» передав кошти 5 хворим черкащанам

Із наступного місяця БФ додає новий вид допомоги – відтепер допомагати можна буде і через сайт.
– Річ у тім, що минулого місяця звернулося близько 150 людей, з них відібрали 132 людини, які справді потребують допомоги. Звісно, 52 скриньок, що розміщено біля кас усіх магазинів «Деликат», недостатньо, аби зібрати гроші для такої кількості людей, – роз’яснює Денис Андрійович. – Отже, їхні дані будуть розміщені на сайті, тож будь-хто зможе перерахувати кошти.

Благодійний фонд «Деликат» передав кошти 5 хворим черкащанам

Незабаром до цієї акції можуть долучитися й інші торговельні мережі. Їм, як зазначає співвласник мережі магазинів «Делікат», директор Черкаської спілки продовольчих маркетів Руслан Петрик, найближчим часом запропонують також узяти участь у благодійному зборі коштів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x