Така погода у вересні є не зовсім сприятливою для сівби озимини, − гідрометцентр

Така погода у вересні є не зовсім сприятливою для сівби озимини, − гідрометцентр

Цьогорічний вересень вирішив погратись у жарко та сухо. Адже з 10 вересня повернулись липнево-серпневі значення температури та ефективні дощі оминають Черкащину. Це значить, що середній температурний фон на 5−10° вищий кліматичної норми, а дощі з кількістю опадів 5 мм і більше відсутні. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Така погода в період сівби озимини є досить тривожною. Адже верхні шари ґрунту скрізь сухі або слабко зволожені, а середня температура на глибині 10 см, замість звичайних 16−17°, становить 20−22° і відповідає середнім багаторічним значенням 3-ї декади серпня. При таких умовах насіння в ґрунті не тільки не проростає, а й псується. Про це повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Проте за прогнозом синоптиків, вже завтра характер погоди зміниться − пройдуть дощі, місцями по області сильні, у супроводі поривчастого вітру 9−14 м/с, в окремих районах до 15−20 м/с. Температура повітря вдень знизиться до 18-23º. У понеділок розпогодиться, проте процес похолодання триватиме. І вже 28 вересня велика ймовірність перших заморозків в нічні та ранкові години інтенсивністю до 3º.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x