Якщо у вас постійні набряки

Якщо у вас постійні набряки

Затримка рідини або едема – це поширена проблема, що виникає через незбалансоване харчування, тривале сидіння та недостатнє споживання води. Часто такі люди думають, що набрали зайвий жир, тоді як насправді їхній організм просто перестав переробляти рідину, як раніше.

Основні чинники, що сприяють накопиченню води: високий вміст натрію в раціоні; поганий кровообіг; гормональний дисбаланс; нестача фізичних навантажень. Щоб запобігти дисбалансу рідини в організмі або зменшити його, важливо дотримуватися дієти з низьким вмістом натрію, більше пити та споживати сечогінні продукти (вода, сік, овочі, фрукти тощо). Також рекомендовано займатися спортом хоча б двічі на тиждень.

Продукти, що підвищують кількість рідини в організмі:
Алкоголь спричиняє затримку рідини в животі та ногах. Келих сухого вина вдень – це не проблема, на відміну від коктейлів, пива чи напоїв із високим вмістом алкоголю.
Ковбаси виготовляють із дуже високим вмістом натрію. Дуже солоний сир можна зарахувати до тієї самої категорії.
Снеки. У картопляних чіпсах й інших схожих продуктах міститься багато солі, яку додають, щоб посилити їхній смак. Якщо вам дуже кортить чимось похрумкати, радимо соняшникове насіння, горіхи.
Біле борошно містить вуглеводи, які накопичуються в організмі та заважають ниркам працювати, як треба. Як наслідок, підвищується кількість води. Замініть біле борошно продуктами з цільних зерен або просто обмежте його споживання.
Продукти, які пройшли складну обробку. До заморожених продуктів і напівфабрикатів додають забагато солі. Виробники дуже часто використовують натрій, щоб зберігати їжу свіжою та в хорошому стані.
Сіль. Не додавайте забагато солі в страви під час їхнього приготування або за обіднім столом. Як варіант, можна приправляти їжу травами, лимонним соком чи оливковою олією. Страва буде корисніша та смачніша, а ви знизите ризик виникнення затримки рідини й інших розладів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x