У Черкасах відбувся II туристичний форум Черкащини

У Черкасах відбувся II туристичний форум Черкащини

Черкаський обласний краєзнавчий музей приймає у своїх стінах велелюдне зібрання — представників органів влади, туроператорів, власників зелених садиб Черкащини, тематичних сіл, що пропонують найкращий та змістовний відпочинок на лоні природи, а також представників громадськості — організаторів патріотичних фестивалів, масових гулянь, майстрів народної творчості та прихильників екопоселень. Вони взяли участь у форумі, який має вкотре підсумувати досягнення туристичної сфери регіону. Символічно, що форум відбувається напередодні Всесвітнього дня туризму, який відзначається 27 вересня.
Як зазначили організатори заходу ‒ Департамент регіонального розвитку Черкаської ОДА та Асоціація гостинності Черкащини, учасники форуму зібралися разом, аби обговорити питання ефективної взаємодії всіх, хто задіяний у регіональному туристичному ринку туризму. Не в останню чергу аби представити нові туристичні інструменти розвитку галузі, а також напрацювати пропозиції до розробки ефективної та дієвої Програми розвитку туризму на Черкащині на 2018‒2020 роки.

Заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Ярослав Березань вітаючи учасників поважного зібрання, зауважив: «Мені приємно всіх бачити та констатувати, що нас взагалі стало більше. Тож II Туристичний форум є більш представницьким, ніж рік тому. А за минулий рік у напряму розвитку туристичної галузі в області було зроблено чимало. Ми створили Асоціацію гостинності Черкащини — це прямий результат першого минулорічного форуму. Створили також туристичний портал, розроблений вільний інтернет – додаток по Черкасам для туристів, тощо. Я сподіваюсь, що і цей форум матиме своє продовження у чомусь дійсно корисному, і дасть нам поштовх для подальших ідей, як ефективно розвивати туристичну сферу саме на Черкащині. Ми також зрозуміли і це надзвичайно важливо, що можна боротись за свого, так би мовити, внутрішнього туриста тут у себе вдома, в регіоні. На Черкащині є що побачити і чим захопитись, і наш край може успішно конкурувати в цьому плані з іншими регіонами.

У Черкасах відбувся II туристичний форум Черкащини

Нині на Черкащині є 72 сучасні готелі, 900 закладів ресторанного господарства, більше 40 зелених садиб та більше 10 тематичних сіл, 9 національних історико-культурних заповідників, старовинні храми, унікальні замки та монастирі, неймовірні ландшафтні місцини. Туристів може привабити і безліч фестивалів, яких з кожним роком стає все більше.

Нині Черкаська область може запропонувати гостям цікавий та якісний відпочинок на будь-який смак, причому у будь-яку пору року, — констатують туроператори.
За популяризацію туристичного потенціалу Черкащини та активну участь в громадському житті регіону та з нагоди святкування Всесвітнього дня туризму та туризму в Україні почесні подяки отримали журналіст інтернет- видання «Інфоміст» Олена Шаповал, за популяризацію туристичного потенціалу Черкащини та активну участь в громадському житті Черкаського регіону — Громадська спілка Асоціація гостинності Черкащини, за вагомий особистий внесок у розвиток туристичної галузі та високий професіоналізм — начальник відділу туризму Уманської міської ради Анна Ковальова. Почесні грамоти були вручені ще низці активних учасників процесу розвитку туризму Черкаського краю.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x