На Лисянщині нетверезий чоловік украв машину

На Лисянщині нетверезий чоловік украв машину

Чоловік, будучи напідпитку, проходячи ввечері повз подвір’я потерпілого, викрав легковик, що був припаркований біля воріт. За вчинене йому загрожує до п’яти років позбавлення волі. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

До чергової частини Лисянського відділення поліції зателефонував 52-річний житель одного із сіл району та повідомив про незаконне заволодіння транспортним засобом. Чоловік розповів поліцейським, що ввечері, вже в темну пору доби, залишив біля свого двору ненадовго легковик, лишивши в замку запаленнябув ключ. Коли вийшов, то виявив відсутність транспорту. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

До пошуків зловмисника та викраденого транспортного засобу були залучені працівники сектору реагування патрульної поліції Лисянського відділення, які через декілька хвилин, завдяки небайдужим громадянам, затримали зловмисника на одній із вулиць села.

Ним виявився 26-річний місцевий житель. Чоловік був нетверезий і рухався на викраденому транспорті з невеликою швидкістю. Його доставили до поліції, де він зізнався у вчиненому. Пояснив, що йшов додому, побачив біля двору потерпілого автівку, відчинив, а в замку запалювання побачив ключ. Сів, завів та поїхав. Для чого він це зробив, чітко не пояснив, розповів, що у всьому винна горілка.

Речовий доказ вилучений та повернутий власнику. За даним фактом Лисянським відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження волі на строк від трьох до п\’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x