Черкаському олімпійцеві виділять кошти на житло

Черкаському олімпійцеві виділять кошти на житло

Відповідну пропозицію у рамках проекту міської ради щодо внесення змін до міського бюджету на 2017 рік сьогодні погодили члени виконавчого комітету за ініціативою міського голови Анатолія Бондаренка. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

Хоча поки лишається відкритим питання щодо безпосередньої процедури придбання житла, яке спортсмен, зокрема, може здійснити і самостійно за кошти, які виділить міська влада.

Директор департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Ірина Удод пояснила, що згідно із законодавчими нормами підставою для виділення квартири за кошти міського бюджету має бути перебування особи, яка потребує поліпшення житлових умов, на квартирній черзі.

Під час розгляду цього питання директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Ігор Волошин вніс пропозицію зняти кошти з дії «Капітальний ремонт прилеглої території (мощення) ЗНЗ міста (з ПКД)» у розмірі 500 тисяч грн, та перерозподілити їх на квартиру для спортсмена, яку той може придбати самостійно. Таким чином будуть витримані всі правові норми.

Остаточно з механізмом вирішення цього питання мають визначитись члени постійної депутатської комісії з питань економічного розвитку, інвестиційної політики, дерегуляції, бюджету, фінансів, тарифів та регуляторної політики, планове засідання якої відбудеться вже завтра.

Наступним кроком стане затвердження вищезазначеного проекту рішення на найближчій сесії міської ради.

Для довідки:

Сергій Куліш срібний призер ХХХІ Олімпійських ігор, які відбулись торік у бразильському Ріо-де-Жанейро. У змаганнях зі стрільби з пневматичної гвинтівки з десяти метрів він набрав 204.6 очок і таким чином показав другий результат. Тоді черкаський спортсмен став володарем ще й першої для збірної України олімпійської нагороди.

Молодий спортсмен вихованець дитячо-юнацької спортивної школи № 2, кульовою стрільбою займається вже понад десяти років свого життя. Сергій Куліш зі скромної української сім’ї, свого житла не має, мешкає з батьками.

У рідних Черкасах міська влада нагородила спортсмена пам’ятним знаком «За заслуги перед містом Черкаси» I ступеня. Завойована Кулішем срібна медаль – перша за останні 16 років ще й для обласного центру. Ця нагорода передбачає виплату 36-ти тисяч гривень матеріальної допомоги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x