На Золотоніщині виявили порушення в роботі сільради

На Золотоніщині виявили порушення в роботі сільради

Золотоніська місцева прокуратура провела перевірку в одній із сільських рад Золотоніського району на додержання вимог законодавства при застосуванні заходів впливу, пов’язаних з обмеженням особистої свободи. Виявлені суттєві недоліки та порушення. Про це «Нова Доба» дізналася у Золотоніській міжрайонній прокуратурі.

Так, до сільської ради для виконання кримінального покарання у виді громадських робіт строком 50 годин, направили жительку одного із сіл Золотоніського району. Відповідно до графіку виходу на роботу засуджена повинна виконувати громадські роботи, а саме: прибирання та благоустрій на території кладовища, сміттєзвалища та паркових зон.

Також, відповідно до вказаного розпорядження, за засудженою закріплено відповідальну особу – заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів.

Працівники прокуратури на об’єкті відпрацювання зясували, що засуджена не виконує роботи, визначені в розпорядженні.

Крім того, особа, яка здійснює контроль за виконанням громадських робіт засудженою, на момент перевірки була відсутня.
Більш того, облік кількості відпрацьованих засудженою годин належним чином не ведеться. Зокрема, у табелі виходу на роботу засудженої відсутня інформація про кількість відпрацьованих годин за період з 08 до 10. серпня.

Враховуючи вищевикладене, Золотоніська місцева прокуратура на адресу сільського голови направила вказівку про усунення порушень вимог чинного законодавства та притягнення винних осіб до відповідальності.

Рішенням сесії сільської ради заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів притягнуто до дисциплінарної відповідальності та оголошено догану.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x