Температура в області знижуватиметься, − гідрометцентр

Температура в області знижуватиметься, − гідрометцентр

Завдяки впливу північно-східного антициклону в наш край почало надходити сухе холодне повітря арктичного походження. Тому попри сонячний прогрів, денна температура має тенденцію до зниження. У найближчі два дні вона очікується у межах +11−+16º. Уночі до надходження холоду додається і радіаційне вихолоджування. Тому нічна температура не перевищить +3−+8º, а місцями знизиться до заморозків 0−4º. Заморозки на ґрунті очікуються по всій території області. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Ясна суха погода сприятлива для проведення польових робіт, підготовки до осінньо-зимового періоду. Перші нічні заморозки небезпечні для незібраного врожаю сільгоспкультур, плодових. Температура води у Дніпрі біля Черкас 17°С, що означає закінчення купального сезону.

Радіаційний фон у Черкасах становить 14 мікрорентген на годину, що у межах природного фону.

До відома: за кліматичними даними середньодобова температура на 27 вересня становить 11,5° тепла, на цю дату найвища температура повітря 30,0° тепла відмічалася у 1999 р., найнижча 1,5° морозу – у 1977 р. Атмосферний тиск підвищений, наступної доби істотно не зміниться. Відносна вологість повітря коливатиметься.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x