Тальнівські депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету за І півріччя 2017 року

Тальнівські депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету за І півріччя 2017 року

22 вересня 2017 року голова районної ради Валентина Любомська провела 17-у сесію Тальнівської районної ради сьомого скликання. Голова районної ради за традицією привітала депутатів районної ради, сільських голів, які відсвяткували свій день народження у міжсесійний період. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській облраді.

Потім Валентина Олександрівна запросила заступника голови обласної державної адміністрації Ярослава Березаня до слова та вручення відзнак за гуманітарну участь в антитерористичній операції волонтерам Анатолію Скіченку, Володимиру Швецю, Олександру Яровому, Сергію Криворучку, Валерію Кудлі.

Голова обласної ради Олександр Вельбівець та голова районної ради Валентина Любомська виконали ще одну приємну місію. За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну депутатську, громадську, благодійну діяльність вручили Почесну Грамоту Черкаської обласної ради беззмінному депутату районної ради з 2002 року Терещуку Івану Кіндратовичу.

Голова районної ради також повідомила, що команда села Майданецьке – переможець районних змагань ХІУ сільських спортивних ігор Тальнівщини, 9 вересня взяла участь в обласних фінальних змаганнях «Найспортивніше село Черкащини 2017 року», що відбулися у м. Городище і серед 20 районів зайняла 11 місце. Валентина Олександрівна подякувати тим, хто допоміг команді взяти участь у фіналі, це, зокрема, районна рада, виділивши кошти для поїздки, директор районного центру «Спорт для всіх» Людмила Острань, начальник відділу освіти Лариса Коваль та сільський голова с. Майданецьке Михайло Капериз, який, до речі, в індивідуальному змаганні виборов 2-е місце з дартсу. Користуючись нагодою, голова районної ради разом із головою обласної ради вручили йому грамоту, медаль та кубок.

Потім депутати перейшли до розгляду питань. Вони заслухали та обговорили хід виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району за І півріччя 2017 року. Інформував начальник управління агропромислового та економічного розвитку райдержадміністрації Віталій Захарчук. Він детально висвітлив кожний розділ Програми. В обговоренні активну участь взяли депутат районної ради Олександр Пилипенко, депутат обласної ради Анатолій Скіченко, голова обласної ради Олександр Вельбівець та заступник голови облдержадміністрації Ярослав Березань.

У ході обговорення інформації було сформовано пріоритетні напрямки подальшої роботи райдержадміністрації, надано дієві пропозиції щодо інвестування районних проектів тощо.

Далі депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету за І півріччя 2017 року. Інформували присутніх начальник фінансового управління райдержадміністрації Наталія Шпичак та представник Тальнівського відділення Звенигородської ОДПІ Тетяна Ковтун, які зазначили, що за 6 місяців поточного року до загального та спеціального фонду районного бюджету надійшло 155272,9 тис. грн. доходів.

Видатки профінансовані в сумі 153571,8 тис. грн, або 94,2 відсотки призначень звітного періоду, річне виконання становить 65,9 %, (річний план з урахуванням змін – 233071,5 тис. грн). Якщо порівняти захищені видатки першого півріччя з аналогічним періодом минулого року слід відмітити, що видатки по заробітній платі з нарахуваннями (враховуючи заклади охорони здоров’я) збільшились на 36,1 %; видатки на оплату комунальних послуг і енергоносіїв збільшились на 50,6 %; видатки на субсидії, пільги та допомоги збільшились на 45,2 %.

Затверджено також зміни до районного бюджету на 2017 рік. Вони викликані змінами в частині міжбюджетних трансфертів (надано субвенцію з державного, обласного, міського та сільських бюджетів до районного); перерозподілом коштів та збільшенням дохідної частини районного бюджету.

Серед інших питань – ухвалили рішення про створення комунального закладу «Тальнівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Тальнівської районної ради шляхом виділення зі складу комунального закладу «Тальнівська центральна районна лікарня». Затверджено Статут комунального закладу та призначено, шляхом укладання контракту, Данилюк Ганну Вікторівну головним лікарем цього закладу.

Депутати підтримали Програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху на період до 2020 року в Тальнівському районі, районну програму розвитку громадянського суспільства на період до 2020 року, внесли зміни до районних програм: «Турбота» на 2015-2020 роки; до Програми розвитку туризму в Тальнівському районі на 2012-2020 роки та до програми удосконалення роботи органів виконавчої влади в Тальнівському районі на 2016-2017 роки; до районної програми утилізації непридатних, заборонених до використання та невідомих пестицидів та відповідно до вимог Кримінального та Кримінально-виконавчого кодексів України на 2016-2020 роки – до районної програми забезпечення виконання вироків суду відносно осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Окрім того, депутати схвалили зміни до районної комплексної програми «Освіта Тальнівщини» на 2011−2016 роки (із змінами і доповненнями) та затвердили встановлення вартості харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах Тальнівського району.

Також внесено зміни до рішень районної ради: від 22.12.2015 № 2-8/VII «Про програму розвитку інформаційного простору у районі на 2016-2020 роки» із змінами; від 23.12.2016 № 11-16/VII «Про план заходів та кошторис витрат з реалізації у 2017 році програми організаційного і технічного забезпечення здійснення заходів щодо утримання та використання об’єктів спільної власності територіальних громад сіл і міста району на 2016-2020 роки, із змінами та до рішення районної ради від 23.12.2016 №11-10/VІІ «Про визначення орієнтовних строків проведення звітів депутатів Тальнівської районної ради VIІ скликання перед виборцями».

На засіданні сесії в порядку контролю розглянуто хід виконання ряду програм. Зокрема, програми стабілізації та розвитку галузі тваринництва у Тальнівському районі на 2011−2020 роки; районної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, соціального захисту членів їх сімей та вшанування пам’яті загиблих учасників антитерористичної операції на 2016−2020 роки та деякі інші.

Депутати обговорили та прийняли рішення щодо комунального майна та затвердили технічні документації з нормативної грошової оцінки двадцяти семи земельних ділянок.

Сесією ухвалено рішення про дострокове припинення повноважень депутата районної ради Івана Терещука в зв’язку із поданою заявою.

Підтримано звернення депутатів Рівненської районної ради до Верховної Ради України щодо скасування недоторканості народних депутатів України.

На завершення засідання сесії перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка проінформував присутніх про стан утримання орендованого майна центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а голова районної ради Валентина Любомська ознайомила із відповідями, що надійшли на запити депутатів районної ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x