Про акцію «Озвучимо книжки для незрячих» розкажуть у Черкасах

Про акцію «Озвучимо книжки для незрячих» розкажуть у Черкасах

«Видавництво Анетти Антоненко» презентує Черкаський регіональний етап Всеукраїнської акції «Озвучимо книжки для незрячих» і запрошує приєднатися до телекомпаній, радіостанцій, творчих колективів, а також до українців, що погодилися стати «голосом» улюбленої книжки.

«Видавництво Анетти Антоненко» безкоштовно передає авторські права організаціям і фізичним особам, що допомагають озвучити книжки для людей із вадами зору. Разом ми створюємо аудіоверсії творів найвідоміших сучасних вітчизняних і зарубіжних авторів та віддаємо озвученні видання у подарунок 68 спецбібліотекам для сліпих, що діють в Україні.

Видавництво не має фінансового інтересу щодо реалізації проекту. Ідея акції виникла під час передачі роману відомого французького письменника Дідьє ван Ковеларта «Жуль» (про собаку-поводиря і його незрячу хазяйку) до Центральної бібліотеки для сліпих – фонд майже не поповнюється через відсутність фінансування.

До акції вже приєдналися телекомпанії і радіостанції, творчі колективи й містяни з Київа, Сєвєродонецька, Вінниці, Луцька, Чернігова, Хмельницького, Тернополя. Завдяки підтримці партнерів-волонтерів озвучено 6 книжок відомих авторів. Ще дві продовжують озвучувати.

– «Українське радіо» (м. Київ) передає два озвучених твори Євгенії Кононенко і Любко Дереша;
– Луганська філія національної телерадіокомпанії України (м. Сєверодонецьк) – на радіо вже озвучили роман «Жуль»;
– Вінницька міська централізована бібліотечна система, департамент культури м. Вінниця – міський центр озвучування заходів закінчив роботу над «Казками Сельви» Орасіо Кірога та романом Жослін Сосьє «Дощило птахами»;
– FM радіостанція «CІD FM» з Луцька працює над озвучуванням роману Ірени Коваль «Незаземлені»;
– Чернігівське Інтернет видання «ЧеLine» обрало «Три бажання» Євгенії Кононенко;
– Чернігівська філія національної телерадіокомпанії України разом з акторами місцевого театру планують озвучити збірку оповідань Єрика-Ємануеля Шмітта «Двоє добродієв із Брюсселя».
Загалом це 8 книг «Видавництва Анетти Антоненко».

Протягом 2017 року до участі у акції планується залучити усі 24 регіони України. Вже заплановані прес-конференції у містах: Рівне, Івано-Франківськ (погодилися озвучити 3 книжки), Чернівці, Запоріжжя.

Серед письменників, що мають зазвучати у аудіокнижках: Любко Дереш, Остап Дроздов, Євгения Кононенко, Исабель Альєнде, Эрік-Эммануель Шмітт, Кларисе Ліспектор, Ясміна Реза та інші. На сайті видавництва https://anetta-publishers.com/ можна обрати будь-яку книжку і ми одразу надішлемо її для озвучування.
Презентація проекту відбудеться у прес-центрі «Нової Доби», завтра, 28 жовтня, о 15.00.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x