Заборгованість із виплати зарплати в області зменшилась на 12 млн грн

Заборгованість із виплати зарплати в області зменшилась на 12 млн грн

Проблемні питання з виплати заробітної плати працівникам підприємств обговорювали нещодавно учасники тимчасової комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати. Упродовж серпня цього року заборгованість із виплати заробітної плати в області зменшено на 12 млн грн і за попередніми статистичними даними на 1 вересня вона становила 75,6 млн грн, повідомляють у Департаменті соціального захисту населення ОДА.

Повністю погасив заборгованість у розмірі 1,8 млн грн ПАТ «Старобабанівський гранітний кар’єр». Але є підприємства, які збільшили борги із заробітної плати. Найбільшими боржниками залишаються міста Черкаси (57,2 млн грн), Сміла (9,5 млн грн) та Черкаський (2,7 млн грн) і Маньківський (1,7 млн грн) райони.
– Уваги потребує ситуація, що склалась із державним закладом «Спеціалізована медико-санітарна частина №14», – наголосив заступник голови комісії, директор департаменту соціального захисту населення Руслан Чикало, – адже на останню дату борг з виплати заробітної плати становить більше 3 млн грн. Ситуацію погіршує ще й те, що цей державний заклад Міністерством охорони здоров’я України не включений до мережі фінансування закладів охорони здоров’я міста на 2017 рік.

Крім того, у вересні виникла заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах Лисянського та Чигиринського районів, тому на наступному засіданні тимчасової комісії запропоновано заслухати саме ці райони.
Нагадаємо, до складу комісії входять представники департаменту соціального захисту населення, Пенсійного фонду, головного управління ДФС, управління Північного офісу Держаудитслужби, управління Держпраці тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x