У Кам’янському заповіднику відкрилась виставка Олександра Македонського

У Кам’янському заповіднику відкрилась виставка Олександра Македонського

Виставку малюнків уродженця Черкащини, а нині киянина, Олександра Македонського було відкрито в літературно-меморіальному музеї О.С. Пушкіна і П.І.Чайковського Кам\’янського державного історико-культурного заповідника. Художник представив на розсуд глядачів зображення квітів, міських пейзажів, але найбільше серед них анімалістичних творів, присвячених його улюбленцям – котам і собакам. Про це «Нова Доба» дізналася в Департаменті культури та взаємозв’язків з громадськістю ЧОДА.

А починав Олександр «студіювати» зі своєї собаки Сіми. Саме вона першою «позувала» господарю. Вийшов гарний «портрет» собаки в кашне. Проте це зображення має свою історію: працював Олександр сухими фарбами, йому щось не сподобалось і він зімя’в і викинув малюнок, а коли прийшла дружина, дістала його і сказала, що Сіма тут прекрасна і не варто розкидатися справді майстерно виконаною роботою. Сіма визнала себе на портреті, щоразу підходить до нього і звучно гавкає.
Узагалі всі персонажі Олександра Македонського сповнені ліризму і душевності, що свідчить про його чуттєвість і вміння переконливо передавати мистецькою палітрою неповторне розмаїття навколишнього світу. У своїх роботах автор зі щирим почуттям любові опоетизовує цікаве життя домашніх тварин, а тому відвідувач так щиро захоплюється ними.

Надзвичайно цікаві і його міські пейзажі, які в живописному мистецтві вважаються найбільш складними, проте Олександру вдається точно передати в перспективі та динаміці малюнка архітектуру й ритм життя міста. Не байдужий художник і до квітів. Поодинокі та в букетах вони прикрашають експозицію виставки.
Багато кам\’янчан і гостей міста вже познайомилися з творами митця, але зустрітися з прихильниками свого таланту Олександр Македонський зміг лише минулої суботи.
Своїми художніми й естетичними смакам він завдячує першій вчительці Раїсі Володимирівні Шульгіній, вчителю малювання Юрію Кузьмовичу Котенку, классному керівникові Марії Василівні Сенько та багатьом іншим педагогам, які навчали його в Кам’янській середній школі № 1.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x