Двоє полісменів із Черкащини постануть перед судом за «прикриття» наркоторгівлі

Двоє полісменів із Черкащини постануть перед судом за «прикриття» наркоторгівлі

Прокуратура Черкаської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох колишніх працівників одного з територіальних відділень поліції області, які обвинувачуються в систематичному одержанні неправомірної вигоди за непритягнення осіб до відповідальності за вчинення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Так, на початку вересня поточного року прокуратура області завершила досудове розслідування у кримінальних провадженнях за обвинуваченням жителів Маньківського та Жашківського районів у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 309 та ч. 1 ст. 310 КК України (незаконний збут психотропних речовин та незаконне зберігання і вирощування наркотичних засобів).

Водночас, у ході розслідування встановлено, що за непритягнення вказаних осіб до встановленої законом відповідальності два колишні правоохоронці систематично одержували від останніх кошти в якості неправомірної вигоди, загалом останні отримали понад 60 тис. грн.

У ході досудового розслідування підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x