«Хтось бажає із цієї ситуації зібрати політичні дивіденди», – прокурор області

«Хтось бажає із цієї ситуації зібрати політичні дивіденди», – прокурор області

Черкаська обласна прокуратура та Головне управління національної поліції в Черкаській області спрямували нині усі сили на розслідування резонансного вбивства депутата міськради й в.о. директора Департаменту ЖКХ Михайла Бінусова. Про це повідомили на прес-конференції за участі вказаних відомств.

Очільник обласної прокуратури Сергій Овчаренко повідомив журналістам, що за фактом вбивства Михайла Бінусова слідче управління зареєструвало кримінальне провадження за частиною 2 статті 115 (Умисне вбивство) ККУ. Вчора і сьогодні проводять правоохоронні органи проводять першочергові слідчі дії, для чого створили спеціальну слідчо-оперативну групу із досвідчених працівників. Нині розробляють декілька версій.

– Усі версії ми назвати не можемо, оскільки існує таємниця слідства. Однак нині ми розглядаємо версію вбивства, пов\’язаного зі службовою діяльністю та вбивство, вчинене на замовлення, а також вбивство, скоєне з особистих мотивів, – зазначив Сергій Овчаренко. – На місці події виявили гільзи від зброї, яка то зброя визначить балістична експертиза. Нині слідчі дії проводимо із низкою осіб, також допитувати будемо усіх осіб, причетність яких до справи потрібно буде встановити.

Щодо заяв міського голови Анатолія Бондаренка про публічні звинувачення певних осіб і погрози його родині та безпосередньо Михайлу Бінусову Сергій Овчаренко зауважив, що Анатолію Васильовичу потрібно було б безпосередньо писати відповідні заяви та давати покази слідчим.
– Потерпілий не звертався до нас із заявами, як не звертався до нас і міський голова. Звідки в мера ця інформація ми не знаємо. Чому він не звертався до прокуратури області з цих питань? Якби він звернувся до поліції, служби безпеки чи прокуратури, реакція була би миттєва, – коментує прокурор. – Ця подія зараз дуже політизується, мені це незрозуміло. Здається, що хтось зараз намагається зібрати якісь політичні дивіденди із цієї ситуації, хоча це дуже прикро.

Нагадаємо, учора близько 22-ї години вечора на території автокооперативу із застосуванням вогнепальної зброї вбили депутата міської ради Михайла Бінусова. На території області ввели в дію план «Сирена».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x