Проблеми, які можуть початися з кишківника

Проблеми, які можуть початися з кишківника

Кишкова флора відіграє важливу роль у травних процесах і роботі імунної системи. Через неправильне харчування, прийом антибіотиків і стрес можуть відбуватися збої в роботі кишківника. Як наслідок, в організмі відбувається низка реакцій. Спершу вони можуть здаватися досить звичайними, утім, із часом проблеми стають хронічними, їх усе важче лікувати. Саме тому обов’язково потрібно знати, як проявляється цей розлад.

1. Захворювання травної системи
Зважаючи на те, що бактерії живуть у кишківнику, іноді виникає дисбаланс, який спричиняє негативні реакції. Причина в тому, що пошкоджені мікроорганізми отримують можливість надмірно розмножуватися. Як наслідок, це впливає на процеси, які відповідають за розщеплення їжі та засвоєння поживних речовин.
Через це підвищується вміст шлункових соків та токсинів і виникають такі проблеми, як: гази та метеоризм, здуття живота, відчуття печіння в животі, кислотний рефлюкс, дуоденальні виразки, гастрит, діарея, синдром подразненого кишківника.

2. Когнітивні проблеми
Хоча багато людей не знають про це, кишківник тісно пов’язаний із роботою мозку. Саме тому дисбаланс кишкової флори може негативно впливати на когнітивні функції.
Кишкові бактерії беруть участь у виробленні багатьох важливих нейромедіаторів. Коли вони виходять з-під контролю, у людини можуть виникати проблеми з пам’яттю та інші симптоми, які впливають на здатність думати.

3. Дефіцит поживних речовин
Корисні бактерії, які живуть у кишківнику, надзвичайно важливі для нормального синтезу вітамінів. Вони також незамінні для синтезу мінералів і поживних речовин, необхідних для організму.
Коли ці бактерії неконтрольовано розмножуються або пошкоджуються, процес травлення порушується та погіршується здатність організму нормально засвоювати поживні речовини.
Спершу це складно зауважити, оскільки тіло має запаси поживних речовин. Утім, із плином часу, виникає низка симптомів, які свідчать про значний спад рівня бактерій. Ось речовини, дефіцит яких виникає найчастіше: вітаміни D, K, B7 і B 12; мінерали магній і кальцій.

4. Проблеми зі шкірою
Медикам відомо багато внутрішніх і зовнішніх чинників, пов’язаних із появою проблем зі шкірою. До них належить і здоров’я кишківника, яке суттєво впливає на красу шкіри. Кишкова флора бере участь в очисних процесах і засвоєнні поживних речовин.
Поява будь-якого з цих розладів шкіри може свідчити про дисбаланс кишкової флори: акне, розацеа, псоріаз, екзема.

5. Автоімунні захворювання
Автоімунні захворювання зазвичай хронічні. Вони виникають через те, що організм починає атакувати себе, намагаючись боротися з чинниками, які він вважає небезпечними. Саме тому діагностувати та вилікувати такі захворювання складно, адже на початкових стадіях їх плутають із деякими поширеними розладами.
Хоча причини появи автоімунних хвороб різні, тому їх мають аналізувати фахівці, не варто відкидати версію, що справа саме в кишківнику. А все – через зміни в бактеріях, які підвищують рівень запалення в тканинах.
Ось деякі з захворювань: ревматоїдний артрит, тиреоїдит Хашимото, синдром подразненого кишківника, целіакія (незасвоєння глютену), діабет 1 типу.

6. Хронічний стрес
Стрес – це емоційний дисбаланс, пов’язаний із багатьма внутрішніми та зовнішніми чинниками. Дисбаланс кишкових бактерій дестабілізує нервову систему, що робить людину менш стійкою до стресів.
У таких випадках підвищується вироблення кортизолу та збільшується вміст токсинів, що впливає на вироблення гормонів, пов’язаних із нормальним самопочуттям.
Люди страждають на симптоми хронічного та частого стресу, попри те, що роблять усе, аби контролювати його. Це досить поширена ознака поганого здоров’я кишківника.
Правильний раціон, уникання стресів та обмеження впливу токсинів – це кілька простих способів, які допоможуть зберегти кишківник здоровим.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x