У Черкасах педагогів привітали з Днем учителя

У Черкасах педагогів привітали з Днем учителя

Із нагоди Дня працівників освіти у черкаському Палаці культури «Дружба народів» відбулись урочисті заходи та святковий концерт. Привітати педагогів на свято завітали міський голова Анатолій Бондаренко із заступниками Романом Буданцевим, Геннадієм Шевченком та Ігорем Коломойцем, депутатами міської ради та керівниками структурних підрозділів Черкаської міської ради. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

У своєму виступі Анатолій Бондаренко привітав присутніх зі святом, наголосивши, що галузь освіти є одним із пріоритетів у роботі міської влади.

– Можна збудувати дороги, відремонтувати тротуари, провести освітлення, благоустрій територій і т.д. Але якщо не вкладати зусилля та фінанси у галузь освіти – то все марно. Бо саме знання, це – шлях в майбутнє. Створюючи сьогодні для всіх дітей Черкащини та педагогів гідні умови для навчання та праці, – ми спільно розбудовуємо наше завтра, – відзначив міський голова.
За його словами, до закінчення року заплановано завершення заміни вікон на металопластикові склопакети майже у всіх закладах галузі. Абсолютно нові покрівлі отримали два дитячих садки та ремонтуються проблемні ще в 12 закладах. Понад 20 установ капітально оновлюють санвузли та харчоблоки. Роботи з утеплення фасадів розпочато в 21 садочку та 10 школах.

У 2017 році зрушила з місця й наболіла проблема стану павільйонів, тротуарів та доріжок в наших школах та садочках. Також варто виділити ДНЗ №37, в якому не було жодного функціонуючого павільйону, і фактично з «нуля» будується 5 та ДНЗ № 41, який на заміну напіваварійних цегляних коробок отримав нові казкові будиночки на ігрових майданчиках.

Особливу увагу слід звернути на участь освітян у «Громадському бюджеті». Минулого року було успішно реалізовано 4 проекти, цього року втілюються в життя вже 8. Для участі у «Громадському бюджеті» на 2018 рік зареєстровано вже 24 проекти.
– Ще один напрямок розвитку наших шкіл – це фізична культура та спорт. Футбольні поля з найкращим штучним покриттям в Україні, прийняли юних футболістів вже з початку навчального року в чотирьох школах (№№ 28, 26, 32, 34). Ще в двох – зводяться багатофункціональні майданчики зі штучним покриттям. Школа №13 виборола перемогу в «Громадському бюджеті 2016р.» та будує футбольне поле зі штучним покриттям, а також розпочато будівництво великого (40м Х 60м) футбольного поля в гімназії № 31, − розповів міський голова.

У Черкасах педагогів привітали з Днем учителя

Щодо інших соціальних ініціатив влади, то продовжуються розпочаті минулорічні проекти. Закладено кошти на комп\’ютерну техніку, на побутову техніку для садочків. Підвищено норми харчування у садочках. У садочках запроваджене єдине меню. Така ініціатива позитивно підтримана як працівниками дошкілля, так і батьками.

Другий рік діє Програма організації безкоштовного харчування окремих категорій учнів 1-11 класів. Згідно неї всі учні 1-4 класів, та окремі категорії школярів 5-11 класів, а це більше одинадцяти тисяч учнів, отримують безкоштовні обіди.
Окрема увага зосереджена на створенні умов для всебічного розвитку дітей та учнівської молоді. Учням – переможцям олімпіад, конкурсів і турнірів втричі збільшено розмір премій.

Торік запроваджено безоплатний проїзд у тролейбусах для учнівської молоді, студентів та учнів ПТУ.
– Десятиліттями не вирішувалася проблема із забезпеченням дошкільнят місцями в садочках. Коштами міського бюджету відкрито сім додаткових групових осередків в мікрорайонах, де ситуація була найбільш напруженою. Як результат – 150 додаткових місць у садочках. Адже наші діти – це надія, гордість та шлях у майбутнє для Черкас та України в цілому. І виносять усе це на своїх плечах, кожен день здійснюючи відповідну роботу, наші вчителі й викладачі, – акцентував Анатолій Васильович.
Під час урочистостей були вручені нагороди та відзнаки кращим педагогам, а також молодим спеціалістам, які цього року вперше розпочали свій трудовий шлях на освітянській ниві.

Після чого для всіх присутніх подарували святковий концерт актори Черкаського драмтеатру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x