Чим корисне гарбузове насіння?

Чим корисне гарбузове насіння?

У цих зернятках міститься величезна кількість речовин, які здатні допомогти в лікуванні і профілактиці багатьох захворювань. Знайти продукт, який би відповідав за складом гарбузовому насінню і не мав протипоказань до застосування, досить складно.

– Стабілізація кров’яного тиску. Вживання гарбузового насіння особливо рекомендовано гіпертонікам, оскільки вона є м’яким засобом стабілізації тиску.
– Полегшення нападів морської хвороби. Чимало людей, кого нудить у транспорті, вже перевірили на собі ефективність гарбузового насіння.
– Усунення токсикозу при вагітності. Насіння гарбуза не тільки рятує жінок від нападів нудоти, а й збагачують організм безліччю корисних елементів.
– Допомога при закрепах. Треба просто вживати гарбузове насіння протягом дня, по кілька штук. Регулярно включаючи насіння гарбуза в свій раціон, можна налагодити роботу кишечника.
– Виведення з організму шкідливих і токсичних речовин. Добре справляється гарбузове насіння з виведенням свинцю і кадмію, очищаючи організм, знімаючи інтоксикацію. Корисне гарбузове насіння і при виснаженні, а так само людям після тривалої хвороби.
– При циститах, захворюваннях нирок і сечовивідних шляхів без гарбузового насіння також не обійтися. Його можна заварювати окропом і вживати у вигляді відвару. При затримці сечовипускання насіння гарбуза рекомендується вживати разом з насінням коноплі.
– Відомі також насіння гарбуза і своєю глистогінною дією. Причому його можна використовувати як дорослим, так і дітям. У гарбузовому насінні міститься особлива амінокислота, яка називається кукурбітин. Вона є отрутою для паразитів.
– Лікування і профілактика простатиту. За рахунок цинку, що міститься в насіннячках, зупиняється ріст сполучної тканини при простатиті та аденомі, усуваючи проблеми з передміхуровою залозою у чоловіків. Тому дуже важливо всім чоловікам, як для лікування, так і для профілактики вживати підсушене гарбузове насіння.

Яким би не було корисним гарбузове насіння, деяким людям слід уживати обережно. Обмежити прийом гарбузового насіння варто тим людям, у яких є сильні порушення функціонування шлунково-кишкового тракту, гастрит з підвищеною кислотністю, непрохідність кишечника. Таким людям можна вживати насіння, але зовсім потроху.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x