На Смілянському шосе загорівся «Мерседес»

На Смілянському шосе загорівся «Мерседес»

29 вересня о 10:30 в Черкаському районі по Смілянському шосе під час руху виникла пожежа в моторному відсіку автомобіля «Mercedes Vito» 2005 року випуску. Водій швидко зателефонував за номером телефону «101» та власними силами почав ліквідовувати займання. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС України в Черкаські області.

На місце події негайно вирушили пожежники з 3 Державної пожежно-рятувальної частини. Ще до приїзду рятувальників згоріли пластикові деталі відділу двигуна та пошкоджено лобове скло. За попередніми даними, причиною пожежі стало коротке замикання електромережі автомобіля.

Довідково: Рятувальники нагадують: автомобіль згорає за лічені хвилини. Тому вогнегасник повинен бути в кожному транспортному засобі й бути в доступному місці. У випадку пожежі до приїзду професійних вогнеборців, варто спробувати побороти стихію самостійно.
Якщо пожежа почалася під капотом, не панікуйте. Передусім, не відкривайте його доти, поки під рукою нема вогнегасячого засобу, адже через вільний доступ кисню під відкритим капотом, полум’я швидко розгориться.
Для гасіння пожежі можна використовувати й інші підручні засоби (пісок, сніг, воду, брезент, куртки або ковдри). Це ж стосується й салону автівки. Не варто відчиняти двері транспортного засобу, якщо його нема чим гасити. Але на випадок, коли автомобіль уже сильно горить, або ж полум’я вирує в районі бензобака, не намагайтеся його гасити – будь-якого моменту може статися вибух. Треба чекати прибуття пожежних підрозділів. У будь якому випадку, слід пам’ятати, що найважливіше – це людське життя.
Пам’ятайте, що дотримання правил пожежної безпеки, регулярний техогляд та належна підготовка до екстрених ситуацій допоможе уникнути пожежі на транспорті, а у разі потреби діяти швидко та впевнено.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x