У середині тижня в області прогнозують дощі

У середині тижня в області прогнозують дощі

Кінець вересня на Черкащині видався незвично холодним. Так, 30.09 стовпчики термометрів на Черкащині вдень не дотягнули навіть до позначки +10º. Середньодобові температури повітря виявилися 5−7º, що на 4−5º нижче кліматичної норми на цей час і більше відповідають кінцю жовтня. Арктичне вторгнення, яке влаштувало репетицію пізньої осені, охопило майже всю країну. Північний потік, що приніс повітряні маси з акваторії Льодовитого океану, «пробився» навіть до Прикарпаття, про це повідомив начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань. Таку аномалію зумовив північний антициклон, який поступово поступається місцем атмосферним фронтам атлантичних циклонів. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

За прогнозом синоптиків, вночі та вранці 3.10 на грунті − заморозки інтенсивністю 0−4º, що на цей час вважається стихійним явищем погоди. А вже завтра вдень вітер змінить свій напрямок на південний і заморозки припиняться. У середині тижня очікуються періодичні дощі різної інтенсивності. Температура повітря вночі підвищиться до 4..9°, вдень залишиться у межах 10..15°. Дощі дещо покращать зволоження верхніх шарів грунту та в окремих районах області знизять показник пожежної небезпеки.
Наразі осередком надзвичайної пожежної небезпеки залишається Золотоніський район, де її рівень у 1,5 раза перевищує критичний показник. На решті території області спостерігається середня (3 класу) пожежна небезпека. Грибникам, мисливцям, треба утриматися від розведення вогню у лісах та на торфовищах, щоб не допустити виникнення масштабних пожеж.

Звертаємо увагу, що на відміну від вихідних днів, на початку нового тижня умови для розсіювання шкідливих домішок в атмосфері знову дещо погіршаться. Радимо закривати вікна у нічні та ранкові години, коли внаслідок інверсій температури розсіювання особливо слабке!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x