На Черкащині утриманців реабілітаційного центру незаконно залучали до роботи

На Черкащині утриманців реабілітаційного центру незаконно залучали до роботи

Золотоніська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного залучення до найманої праці учасників реабілітаційного центру однієї з молодіжних громадських організацій, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Під час санкціонованих обшуків слідчі та працівники кримінальної поліції Драбівського відділення поліції Золотоніського відділу поліції під процесуальним керівництвом Золотоніської місцевої прокуратури в сейфі керівника реабілітаційного центру виявили та вилучили паспорти осіб, що проходять реабілітацію в зазначеній установі, та неофіційно залучаються до найманої праці, а також інші документи, що мають значення для кримінального провадження.

Встановлено факт щомісячної сплати на рахунок установи коштів родичами останніх, а також залучення утриманців до праці зі збирання урожаю та догляду за сільськогосподарськими культурами на полях сільськогосподарських виробників району. Кошти за виконані роботи надходили як на рахунок центру, так і безпосередньо керівнику – готівкою та сільгосппродукцією.

Зараз у межах кримінального провадження досліджуються всі питання законності утримання осіб в реабілітаційному центрі, причини вилучення в останніх паспортів громадян України, обставини неофіційного залучення учасників центру до найманої праці та встановлення повного кола осіб, причетних до незаконної діяльності зазначеної установи.

Довідково: за вчинене винним особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x