Відзавтра в області заморозки припиняться

Відзавтра в області заморозки припиняться

На зміну холодному антициклону до Черкащини наближається циклон із Північної Атлантики. Тому вже завтра на фоні падіння атмосферного тиску збільшиться хмарність, можливий невеликий дощ, заморозки припиняться, температура повітря підвищиться на 3−5º як удень, так і вночі.

За прогнозом синоптиків завтра очікується мінлива хмарність. Уночі без опадів, вдень часом невеликий дощ. Вітер південний, 7−12 м/с. Температура повітря по області вночі 3..8º, вдень 12..17º; у Черкасах вночі 4..6º, вдень 14..16º. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

До кінця поточного тижня середньодобова температура повітря очікується у межах 10−13º. При цьому посилений вітер та періодичні дощі створюватимуть відчуття прохолоди. Очікувані дощі дещо покращать умови для сходів і розвитку озимини, але погіршать умови для збирання соняшнику та кукурудзи. Температура води у Дніпрі біля Черкас 13°С. Радіаційний фон у Черкасах становить 13 мікрорентген на годину, що у межах природного фону.

До відома: за кліматичними даними середньодобова температура на 4 жовтня становить 9,8° тепла, на цю дату найвища температура повітря 26,9° тепла відмічалася у 1999 р., найнижча 5,1° морозу – у 1979 р. Атмосферний тиск підвищений, наступної доби падатиме. Відносна вологість повітря коливатиметься.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x