131 учасникові АТО з Черкас надали грошову допомогу для оздоровлення

131 учасникові АТО з Черкас надали грошову допомогу для оздоровлення

Від січня 2015 року в Черкасах діє комплексна програма підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції. За рахунок коштів міського бюджету АТОвцям та їхнім рідним компенсують частину витрат за «комуналку», ремонт житла, а ще – допомагають бійцям із оздоровленням. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

За інформацією фахівців департаменту соціальної політики, за час дії програми 740 учасникам АТО, які ще не набули статусу «учасник бойових дій», надані пільги на оплату житлово-комунальних послуг у розмірі 75 % у межах соціальних норм споживання. Ще 40 членам сімей загиблих учасників антитерористичної операції компенсували 25 % від вартості «комуналки» (додатково до державної пільги).

131 учаснику антитерористичної операції надано одноразову грошову допомогу для оздоровлення у зв’язку з пораненням (травмою, контузією, каліцтвом) у розмірі 5 тисяч гривень.

10 сімей загиблих учасників антитерористичної операції отримали одноразову грошову допомогу для проведення ремонту житла (у розмірі 60 тисяч гривень).

30 членам сімей загиблих (померлих) учасників АТО з бюджету Черкас була надана одноразова грошова допомога для встановлення намогильних споруд (у розмірі 40 тисяч гривень).

Окрім того, в серпні цього року депутати внесли зміни до програми й передбачили, серед іншого, можливість відшкодування витрат членам сімей загиблих АТОвців за виготовлення й встановлення меморіальних дошок на будинках, де вони проживали. Видатки на ці заходи здійснюватимуть у межах фактичних витрат, які підтверджені документально, але у розмірі не більше ніж 15 тисяч гривень.

Водночас, на одній із найближчих сесій до цієї програми вкотре хочуть внести зміни та передбачити надання щорічної грошової допомоги на оздоровлення членам сімей учасників АТО, які загинули або померли внаслідок отриманих поранень чи захворювань, пов’язаних із захистом Батьківщини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x