Христинівські депутати ухвалили низку районних програм

Христинівські депутати ухвалили низку районних програм

27 вересня 2017 року голова районної ради Анатолій Бордун провів 22 сесію Христинівської районної ради 7 скликання.

До депутатів районної ради з пропозицією виділення коштів з районного бюджету на співфінансування робіт по реконструкції мосту через Дніпро звернувся начальник Головного управління транспорту, дорожнього господарства та військово-промислового комплексу облдержадміністрації Сергій Чубань. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській облраді.

До внесених на розгляд пленарного засідання 22 сесії районної ради депутат Хливнюк С.І. запропонував внести до порядку денного питання про підтримку колективного звернення жителів с. Осітна про зупинення рейдерства землі та підприємства СТОВ «Маяк-Агро» працівниками правоохоронних органів на чолі з прокурором Уманської місцевої прокуратури Черкаської області.

Із внесеними доповненнями на 22 сесії районної ради було розглянуто 35 питань.
Спочатку затверджено Статути Заячківського НВК «ДНЗ-ЗОШ І−ІІІ ст» і Верхняцького МНВК та внесено зміни до Статуту Христинівської дитячої музичної школи.

Потім, переважною більшістю голосів, внесено зміни і доповнення до «Програми економічного і соціального розвитку Христинівського району на 2017 рік», районної комплексної Програми «Турбота» на 2014−2020 роки і райоНова Добанної цільової Програми «Призовна дільниця» 2016−2020 роки.

Крім того, затверджено районні програми: поводження з твердими побутовими відходами в Христинівському районі на 2017−2022 роки і програму підтримки діяльності органів виконавчої влади Христинівського району на 2017 рік.

Депутати детально обговорили і підтримали в цілому внесені райдержадміністрацією зміни до рішення районної ради від 23.12.2016 № 14-2/VII «Про районний бюджет на 2017 рік», про які доповів начальник фінансового управління райдержадміністрації М.М. Невшупа, але відхилили пропозицію С. В. Чубаня щодо надання субвенції обласному бюджету в розмірі 200 тис. грн на фінансування робіт по реконструкції мосту через Дніпро.

Про стан матеріально-технічної бази навчально-виховних закладів району та про стан використання земель водного фонду на території району депутатів проінформували відповідно в.о. начальника відділу освіти Щерба Л. В. і начальник відділу агропромислового комплексу райдержадміністрації Прокопчук В.В.

Також депутатами районної ради були підтримано внесення змін до складу президії районної ради і затверджено граничні норми витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію.

Депутати розглянули та затвердили технічну документацію із землеустрою щодо встановлення нормативної грошової оцінки земельних ділянок державної власності для ведення фермерських господарств і товарного сільськогосподарського виробництва в адмінмежах Великосевастянівської сільської ради.

Позитивні рішення були прийняті з ряду питань районної комунальної власності.

Депутати підтримали звернення Христинівської районної ради до Головного управління Національної поліції в Черкаській області щодо зміцнення керівництва Христинівського відділення поліції; до міського голови М.М. Наконечного та депутатів міської ради щодо будівництва АЗС у житловому масиві міста і колективне звернення жителів с. Осітна про зупинення рейдерства землі та підприємства СТОВ «Маяк-Агро» працівниками правоохоронних органів на чолі з прокурором Уманської місцевої прокуратури Черкаської області.

Після бурхливого обговорення депутатами не було підтримане звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Національної поліції України, Служби безпеки України про надання належної правової та політичної оцінки вчиненим М.Саакашвілі та його прибічниками діям, а також про вжиття відповідних процесуальних дій щодо всіх учасників прориву державного кордону.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x