Тральщик «Черкаси» зробив спробу прорвати блокаду на Донузлаві

Тральщик «Черкаси» зробив спробу прорвати блокаду на Донузлаві

Про це Українській правді розповів один з членів екіпажу корабля.

За його словами, близько години тому корабель спробував пройти поміж двох затоплених російських кораблів.

За словами співрозмовника, «Черкаси». це майже вдалося, однак до них підійшов російський катер і вдарив у бік. Після цього носова частина «Черкас» опинилася на мілині.

Екіпаж тральщика має намір й надалі робити спроби прорватися крізь блокаду.

Разом з тим до екіпажу тральщика «Черкаси» приєдналися троє моряків з корабля «Чернігіів», який раніше був пришвартований до берега.

Як повідомила нардеп Ірина Геращенко у своєму Facebook, командир «Черкас» – капітан третього рангу Юрій Федаш – розповів, що кістяк команди складає 50 моряків, «Черкаси». буде вірним присязі і украінському прапору. Рішення щодо родин моряки приймуть найближчим часом.

«Глава Черкаськоі обладмністраціі Юрій Ткаченко тільки-но говорив з командиром легендарного трейлера «Черкаси», який разом з «Ольшанським», куди там гордому варягу, не здаються російським окупантам в Донузлаві. Ми з Ткаченком і Миколою Томенком виступили з ініціативою прийняти на Черкащині родини наших моряків – героів. Як же ми всі – черкащани пишаємося ними! І наш обов\’язок – забезпечити родини моряків, якщо вони приймуть рішення приіхати на Черкащину, всім необхідним. Капітан третього рангу Юрій Федаш розповів, що кістяк команди складає 50 моряків, «Черкаси» буде вірним присязі і украінському прапору. На цім легендарнім судні – 10 черкащан. Бандерівці, що ви хочете): Я своіх земляків знаю, ці затяті і не здаються): рішення щодо родин моряки приймуть найближчим часом. Тим часом, тривають міжнародні переговори украінськоі влади, де ми вимагаємо від світу визнати демілітарізований статус Криму».

На фото: тральщик «Черкаси» зробив спробу відтягти затоплений російський корабель, щоб звільнити вихід з бухти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x