Прокуратура виявила порушення в роботі міграційної служби на Черкащині

Прокуратура виявила порушення в роботі міграційної служби на Черкащині

Органи прокуратури Черкаської області провели перевірки додержання вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» при застосуванні органами управління Державної міграційної служби в Черкаській області (далі – УДМС в області) примусового повернення та примусового видворення. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Незважаючи на вимоги, передбачені законодавством, виявлено непоодинокі порушення Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» в діяльності територіальних підрозділів УДМС в області, з метою усунення яких прокуратура на адресу керівництва УДМС в Черкаській області внесла акт прокурорського реагування.

Крім того, виявлено факти використання завідомо підроблених лікарських документів, а також їх складання та видачі службовою особою, які стали підставою для продовження строку перебування іноземців на території України.

За вказаними фактами Канівським, Чорнобаївським відділами Золотоніської місцевої прокуратури та Уманською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Робота на вказаному напрямі триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x