Хмарно та без опадів буде в області в четвер

Хмарно та без опадів буде в області в четвер

В атмосфері відбулася зміна синоптичної ситуації. Північно-східний процес, з яким пов’язані ранні замороки на Черкащині, поступився місцем західному. А це значить, що у наш регіон поширюватиметься більш тепле та вологе повітря, тому дощів побільшає. При цьому надходження теплого повітря буде супроводжуватися посиленням вітру до 15−20 м/с, особливо це буде відчутно 5 та 6 жовтня. Середньодобові температури повітря прогнозуються дещо вище кліматичної норми на цей час. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

За прогнозом синоптиків, 5 жовтня очікується мінлива хмарність. Без істотних опадів. Вітер південно-західний, 7−12, пориви 15−20 м/с Температура повітря по області вночі 5..10º, вдень 13..18º; у Черкасах вночі 6..8°, вдень 15..17º. Температура води у Дніпрі біля Черкас 13°С.
Радіаційний фон у Черкасах становить 12 мікрорентген на годину, що у межах природного фону.

До відома: за кліматичними даними середньодобова температура на 5 жовтня становить 9,9° тепла, на цю дату найвища температура повітря 25,6° тепла відмічалася у 2011 р., найнижча 4,6° морозу – у 1979 р. Атмосферний тиск підвищений, наступної доби дещо знизиться. Відносна вологість повітря істотно не зміниться.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x