Оздоровлення учасників антитерористичної операції проводиться на основі тристоронньої угоди

Як повідомляє управління соціального захисту населення м.Канів, відтепер путівки для постраждалих учасників АТО закуповуватимуться на підставі тристоронньої угоди (особа – управління – санаторій).

Так, 1 березня ц.р. Кабінет Міністрів України ухвалив постанову №110 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті, для забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно-курортними путівками, та внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 № 187 і від 31 березня 2015 № 200», якою затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення деяких категорій населення санаторно-курортним лікуванням, зокрема, учасників АТО.

Відтак, людина зможе самостійно обирати санаторій для оздоровлення, після цього звернутись до управління, де перевіряється заклад на відповідність встановленим вимогам. Опісля – укладається тристороння угода, яка передбачає безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги.

При цьому гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування визначатиметься щороку Міністерством соціальної політики за погодженнями з Міністерством фінансів. На сьогодні гранична вартість путівки інвалідам війни з числа учасників АТО складає 5250 грн., учасникам бойових дій – 6300 грн. У разі, якщо вартість лікування в обраному санаторно-курортному закладі перевищує граничний розмір, то учасником АТО здійснюється доплата цієї різниці за рахунок власних коштів.

В управлінні соцзахисту м.Канів є перелік санаторно-курортних закладів, які надають послуги щодо оздоровлення вищезазначеної категорії населення. Просимо звертатись з даного питання до управління соціального захисту населення за телефоном 31856, кабінет № 8 – Ус Наталія Миколаївна – начальник сектору соціального обслуговування населення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x