БО «Черкаська Мережа» закликали громадськість підтримувати тяжко хворих людей

БО «Черкаська Мережа» закликали громадськість підтримувати тяжко хворих людей

На прес-конференції, яка відбулася 4 жовтня, представники БО «Черкаська Мережа» підсумували результати проекту «Паліативна допомога – право кожної людини», а також розповіли про нинішній стан спеціалізованих закладів хоспісної допомоги в Черкаській області, повідомляє кореспондент «Нової Доби».

Станом на 01.01.2017 року 2 400 онкохворих на Черкащині потребують надання паліативно-хоспісної терапії. На сьогодні така допомога надається фактично в 5-ти закладах охорони здоров\’я. Спеціалізоване відділення паліативної допомоги мають Друга Черкаська міська лікарня відновного лікування та Черкаський обласний онкодиспансер, хоспісне відділення якого фінкціонує з жовтня 2017 року. Наразі воно налічує близько 10-ти ліжкомісць, проте планується збільшити їхню кількість до 30-ти. Відповідно обладнаних дитячих палат лікарні поки що не мають, але керівники проекту в найближчому майбутньому планують реалізувати і їх.

− У роботі в хоспісах складним є не тільки медичний аспект, а й психологічий. За кордоном із такими пацієнтами зазвичай працюють цілі команди фахівців. Це лікарі, психологи, юристи та представники релігійних конфесій. Адже кожний потребує залучення не одного «універсального солдата», а цілої групи професіоналів. Наразі черкаські паліативні відділення ще потребують модернізації та значного вливання коштів. Ми продовжуємо докладати великих зусиль для відкриття дитячих палат, які включає наша програма. Уже було проведено чимало профільних занять для медичних працівників, які допомагатимуть паліативним пацієнтам, − зазначає керівник проекту Світлана Федорова.

У 2015 році БО «Черкаською Мережею» було проведено соціологічне опитування серед містян. Їх запитували, що вони знають про паліатив та хоспіси. З\’ясувалося, що більшість навіть не чули про паліатив і точно не розуміють значення цього терміну. Як зазначили представники проекту, у цьому році ситуація не змінилася. Тому керівники проекту акцентують увагу громадськості на паліативній допомозі й надалі проводитимуть навчання із розвитку культури спілкування з паліативно хворими людьми.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x