Невеликі дощі прогнозують на Черкащині

Невеликі дощі прогнозують на Черкащині

Із Атлантики по північних районах Росії переміщується надзвичайно глибокий циклон, тому на Черкащині спостерігається інтенсивне падіння атмосферного тиску та посилення вітру, що негативно впливає на стан здоров’я людей особливо метеозалежних.

За прогнозом синоптиків, 6 жовтня очікується хмарно з проясненням. Невеликий дощ. Вітер західний, 7−12 м/с, пориви 15−17 м/с. Температура повітря по області вночі 8−13º, вдень 12−17º, у Черкасах вночі 10..12º, вдень 15..17º.
Арктичне холодне повітря, яке поширилося на південь, вночі 7 жовтня спровокує зародження циклону. Саме такі південні циклони добре забезпечені вологою, тому 7, 8 та 9 жовтня очікуються дощі, місцями сильні. Середньодобові температури повітря коливатимуться у межах норми на цей час. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Температура води у Дніпрі біля Черкас 12,5°С.
Радіаційний фон у Черкасах становить 14 мікрорентген на годину, що у межах природного фону.
До відома: за кліматичними даними середньодобова температура повітря 6 жовтня становить 10,0° тепла, на цю дату найвища температура 25,4° тепла відмічалася у 1963 р., найнижча 2,9° морозу – у 2014 р.
Атмосферний тиск знижений, наступної доби слабко падатиме. Відносна вологість повітря залишатиметься високою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x