Щоденні звички, які пошкоджують кістки

Щоденні звички, які пошкоджують кістки

Ваш стиль життя сьогодні визначає, яким буде здоров’я ваших кісток завтра. Кістки теж потребують певної турботи і поживного харчування для того, аби уникнути таких хвороб, як остеопороз, пошкодження, передчасні переломи стегнової кістки та ін.

1. Харчування, яке пошкоджує кістки
Кальцій життєво необхідний для того, щоб кістки були сильними та міцними. Ще один необхідний компонент здоров’я кісток – вітамін D. Існують певні харчі, які повільно знижують рівень кальцію в кістках.
Газовані напої, особливо кола. У них міститься багато фосфорної кислоти, яка знижує засвоєння кальцію. Нирки також дуже потерпають під час переробки газованих напоїв.
Кава. У чашці кави багато користі, і це правда. Утім, ніколи не рекомендують пити більше двох чашок на день. У каві містяться ксантіни, які підвищують виведення кальцію з сечею. Це повільно позбавляє кісток мінералів.
Сіль. Добре відомо, що сіль шкідлива, але на додачу до цього, вона ще й забирає кальцій із організму. Особливо важливо зменшити споживання м’ясних та інших консерв, консервантів, снеків.
Червоне м’ясо. Воно особливо згубно впливає на кістки, адже там міститься багато сірчаних амінокислот. Ці елементи підвищують виведення кальцію із сечею. Пам’ятайте, що найкращим джерелом білків є рослини.

2. Брак сну
Відпочинок – невід’ємна біологічна потреба. У цей час тіло проходить через дуже важливі цикли очищення, які починаються у лімфатичній системі й продовжуються у печінці. Так тіло повільно відновлює та збалансовує свої функції. Так от, забезпечити ці процеси може лише повноцінний глибокий сон та відпочинок. А от нестача сну пошкоджує здоров’я кісток та кісткового мозку, а також знижує та ускладнює мінералізацію кісток. Пізніше це може призвести до остеопорозу.

3. Курите?
Люди, які потрапляють у тенета цієї шкідливої звички, зазвичай, мають слабкіші кістки. Яскравіше це помітно у жінок, більш схильних до переломів кісток після періоду менопаузи.
4. Будьте обережні з сумками та підборами
Високі підбори, наприклад, впливають на поставу, деформують кістки стоп, гомілок та спини. Під кінець дня з’являється біль від носіння підборів, а також утома, а після багатьох років на підборах ви можете мати і набагато серйозніші проблеми. Краще обирати підбори середньої висоти. Також подбайте про те, щоб вам не доводилося часто носити важкі сумки, адже вони згубно впливають на зону плечей.
Найздоровішим варіантом для спини, рук та плечей є сумка через плече з широким і м’яким ременем, який можна легко затягнути відповідно до потреб вашого тіла.
5. Менше сидіть
Перебуваючи тривалий час у сидячому положенні, кістки стають слабкими, втрачають силу, спритність, суглоби слабшають… Навіть якщо ви змушені сидіти з огляду на свою професію, не забувайте про регулярні розминки і прогулянки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x