Черкащан попереджають про наближення циклонічного вихору

Черкащан попереджають про наближення циклонічного вихору

Україна вслід за Німеччиною та Польшею потрапила зони дії потужного буревію, що рухається на схід. Упродовж усієї ночі на західних областях вітром, сила якого сягає 30 метрів на секунду, валяло дерева, знімало дахи та обривало лінії електропередач. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Без світла залишилися населені пункти у семи західних областях. Зокрема, на Івано-Франківщині, Львівщині, на Волині, на Рівненщині, на Закарпатті, на Тернопільщині, на Буковині – 3. Аварійні бригади обленерго та його регіональних підрозділів відновлюють електропостачання населених пунктів.

Сьогодні вдень буревій переміститься і на Північ та в Центр. До зони дії цього активного циклонічного вихору потрапить і Черкащина. З 12-ї години очікуються швидка зміна погодих умов, пориви вітру, місцями силою характерною до параметрів стихійного лиха.

За таких погодних умов Упраління ДСНС радить громадянам без потреби не виходити з дому, позачиняти вікна і тримати напоготові документи, свічки, ліки та їжу-воду на кілька днів.

Якщо негода застала вас на вулиці, не варто ховатися під деревами, або легкими будівельними конструкціями. Під час пересування варто триматися подалі від рекламних щитів та ліній електропередач. На час буревію варто відмовитися від користування авто особливо ховатися від негоди в його салоні. Не паркуйте автомобілі під деревами, це небезпечно.

Напередодні в Управлінні ДСНС, під головуванням заступника голови ОДА Костянтина Омаргалієва, відбулось оперативне засідання обласного штабу цивільного захисту щодо реагування на можливе ускладнення погодних умов. Відпрацьовано механізм координування дій між усіма органами влади, відомствами та важливими структурними підрозділами.

Керівник штабу надав завдання щодо оперативного інформування про оперативну обстановку керівників об’єктів критичної інфраструктури та населення. У відповідності до спеціального розпорядження, від учора сили та засоби пожежно-рятувальних підрозділів а також аварійно-рятувальникх служб приведені у підвищений рівень готовності до дій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x