Черкаські стрілки про змагання у Львові та майбутні звершення

Черкаські стрілки про змагання у Львові та майбутні звершення

Черкаські стрілки повернулися із Кубка України з олімпійських вправ, рухомої мішені з кульової стрільби. Так сьогодні на прес-конференції у виданні «Нова Доба» представники обласної влади, управління у справах сім’ї, молоді та спорту ЧОДА та самі спортсмени обговорили здобутки змагань, підбили підсумки та окреслили майбутні плани.

− Змагання відбувалися Львові з 28 вересня по 5 жовтня. Зазначу, що були доволі складні умови, адже змагання проходили у відкритому тирі. За їх результатами наші спортсмени здобули 4 нагороди: «золото» та «бронзу» виборов Сергій Куліш, «золото» отримала Дар’я Шаріпова, а також «срібло» привезла до Черкас Наталія Чепурна. Водночас Дар’я Боєва виконала на цьому кубку норматив «Майстра спорту України», – розповів начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Максим Зеленський. – Тому, спортсмени, тренери, керівництво КДЮСШ №2 та ШВСМ, батьки прийміть щирі вітання з успішним виступом на змаганнях.

Заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Костянтин Омаргалієв долучився до привітань і спортсменів, і всіх черкащан з успішним виступом на змаганнях національного рівня. Зауважив, такий старт укотре підтвердив високий рівень стрілків Черкаської області.

− Своєю чергою хочу повідомити, що обласна влада дотримується своїх обіцянок щодо спортсменів та тренерів. Так, за рахунок коштів обласного бюджету постійно здійснюється фінансова підтримка спортсменів, зокрема забезпечення участі у змаганнях національного рівня та підготовка до них, придбання патронів, спеціального екіпірування, гвинтівки. Проте варто нагадати, що рік тому обласна влада взяла на себе зобов’язання придбати житло тренеру «срібного» призера ХХХІ Олімпійських ігор, – зауважив Костянтин Омаргалієв. – Пройшовши процедури, визначенні чинним законодавством України, було придбано житло Віктору Нагнію.

Поділилася своїми враженнями від змагань і Наталія Чепурна, заслужений тренер України, майстер спорту України міжнародного класу.
− Стрільба – це вид спорту, в якому виступають на відкритих стрільбищах. Таке є і в Україні – у місті Львів. Всі міжнародні змагання подібні мають відбуватися у теплу пору року, щоб спортсмени не захворіли. Ми, на жаль, не розраховували на змагання на відкритому стрільбищі у таку погоду, де температура повітря на момент старту складала 5−7 градусів тепла, а спортсмену потрібно пробути нерухомо від однієї до чотирьох годин. Було складно Насправді, ми дуже замерзли, адже про змагання на вулиці нас не попередили… Крім цього, був сильний вітер, що заважав стріляти, – говорить Наталія Чепурна. – Проте вважаю, що впоралися ми достойно. Наша команда показала результат, до якого ми готувалися, і ще раз довели усім, що ми – найкращі.

− На цих змаганнях погода була не найкраща: і вітер, і холодно. Ми не розраховували, що стрілятимемо у відкритому тирі, − розповідає призер Олімпійських ігор у Ріо Сергій Куліш. − Наприклад, коли стріляєш лежачи можна вкритися якимось пледом, одягти шарф і шапку, але піддягти щось під костюм ти не можеш, бо правила не дозволяють. Та тренери нашої збірної хочуть, щоб ми стріляли у відкритому тирі, адже так ти набираєшся більше досвіду, адже змагання у такому форматі складніші.
Дар’я Шаріпова на змаганнях здобула «золото» і задоволена своїм результатом.
− У мене вийшов той результат, який я і планувала, зважаючи на погодні умови, досягла бажаного. Тренер теж задоволений, − розповідає спортсменка.
Дмитро Омельяненко вже бував на змаганнях, де були подібні погодні умови. Далі хлопець готується до чемпіонату України та Міжнародних змагань у Білостоці.
До слова, із Білостоком Черкаси дружать школами: стрілецький клуб «Калібр» і Черкаська КДСШЮ №2 підписали договір про співпрацю і щороку возять майже всіх стрілків, які займаються у тирі, на змагання. Організатори ж роблять для спортсменів пільгову поїздку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x