На мосту через Дніпро заасфальтували правий проїзд

На мосту через Дніпро заасфальтували правий проїзд

На мосту через річку Дніпро на автодорозі Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань км 23+068 біля Черкас будівельники підрядної організації ТОВ «Шляхове будівництво «АЛЬТКОМ» 5 жовтня закінчили роботи із влаштування асфальтобетонного покриття на правому проїзді.
На замовлення Служби автомобільних доріг у Черкаській області 5 жовтня будівельники підрядної організації ТОВ «Шляхове будівництво «АЛЬТКОМ» закінчили влаштування вирівнюючого та верхнього шару асфальтобетонного покриття на всіх прогонах мосту.

Загалом цього тижня було влаштовано 3630 кв. м вирівнюючого шару асфальтобетонного покриття та стільки ж верхнього шару ЩМА-15. Сьогодні вранці розпочато рух транспорту по відремонтованій правій стороні мосту.
Уночі проти 6 жовтня працівниками підрядної організації ТОВ «Шляхове будівництво «АЛЬТКОМ» виконано роботи по фрезеруванню старого асфальтобетонного покриття на лівому проїзді мосту. Розпочалися роботи розбирання старого армованого захисного шару гідроізоляції, бетонного вирівнюючого шару на лівому проїзді мосту. Від старого асфальтобетонного покриття вже очищено тротуар з лівої сторони мосту та проведено розбирання парапетів існуючих залізобетонних плит проїзної частини. Про це «Нова Доба» дізналася в Службі автомобільних доріг.

Для проведення ремонтних робіт на лівому проїзді мосту підрядною організацією ТОВ «Шляхове будівництво «АЛЬТКОМ» у достатній кількості заготовлено бордюрний гранітний камінь, металеві оцинковані воронки та водовідвідні труби для відведення води з проїжджої частини мосту, арматуру для армування монолітної бетонної плити. Німецьким виробником вже виготовлені деформаційні шви, замовлені для встановлення на лівій стороні мосту. Вони були спеціально виготовлені для черкаського мосту за індивідуальним замовленням.
На правому проїзді мосту продовжаться роботи з опорядкування проїжджої частини, зокрема, встановлення перильного огородження з боку залізничного мосту та нового бар’єрного металевого оцинкованого огородження типу «Євроформат».

Також продовжуються роботи з піскоструменевого очищення металевих поверхонь ферми мосту від старої фарби та іржі. Проводиться ґрунтування металевих елементів прогонових будов ґрунтом, що наповнений цинком, для їх захисту від корозії.
Усі роботи з ремонту проїжджої частини на мосту через Дніпро, за сприятливих погодних умовах, планується завершити до кінця листопада.
Як повідомлялося, для забезпечення технології виконання робіт, автомобільного сполучення та роботи технологічного транспорту, розпорядженням голови Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка запроваджено графік проїзду легкових автомобілів, вантажного автотранспорту повною масою до 5 тонн та рейсових автобусів на період ремонту мосту.

Рух по мосту для вищевказаних транспортних засобів буде здійснюватися у спеціально відведений час:
– з 6.00 до 9.00,
– з 16.00 до 19.00.
Щоб не витрачати додатковий час в очікуванні при поїздці до Черкас, рекомендуємо перетинати Дніпро або на півночі в Каневі, або на півдні в Світловодську.
Для подорожуючих із Києва до Черкас радимо використовувати маршрут по трасі Н-01 Київ – Обухів – Миронівка і далі по трасі Р-10 від Миронівки до Черкас. Протяжність цього маршруту становить 198 км, що лише на 8 км більше, ніж по трасі Н-08 Київ – Золотоноша та Н-16 Золотоноша – Черкаси.
Для перевезення пасажирів під час ремонту передбачено два додаткових дизель-поїзди за маршрутом «Черкаси-Золотоноша» та у зворотному напрямку. Час відправлення з Черкас до Золотоноші: о 12.02 та о 14.41; із Золотоноші до Черкас: о 13.11 та о 15.52.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x