Черкаська область за обсягом виробництва м’яса посідає друге місце

Черкаська область за обсягом виробництва м’яса посідає друге місце

За обсягом виробництва продукції сільського господарства на одну особу Черкащина займає 4 місце серед областей України, повідомляють в ГУ статистики в Черкаській області.

За розрахунковими даними обсяг продукції сільського господарства (у постійних цінах 2010 р.) в усіх категоріях господарств за січень–серпень 2017 р. проти січня–серпня 2016 р. скоротився на 10 %, у тому числі у сільськогосподарських підприємствах – на 11 %.

Сільськогосподарські товаровиробники всіх категорій господарювання станом на 1 вересня п.р. отримали 965,6 тис. т зерна, що на 39% менше, ніж на цей період в минулому році. Зменшення виробництва спостерігалось по всіх культурах зернової групи, зокрема пшениці – на 41%, ячменю – на 37%, вівса – на 58%, проса та гречки – майже втричі. Збільшилось виробництво лише зернобобових культур (на 24%). Скорочення виробництва зернових культур відбулося як за рахунок зменшення площ збирання, так і зниження урожайності на 12,9 ц з 1 га.

Черкащина вносить вагомий вклад в виробництво тваринницької продукції України оскільки за обсягом виробництва м’яса займає 2 місце, молока – 8, яєць – 9.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x