Двоє жителів Чигирина крали мопеди і здавали їх на запчастини

Двоє жителів Чигирина крали мопеди і здавали їх на запчастини

Злодіями виявилися жителі Чигирина 18 та 22 років, один з яких вже притягався до кримінальної відповідальності. Зловмисники викрадали мопеди та розбирали їх на запчастини, які потім здавали на брухт. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 289 Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

До чергової частини Чигиринського відділення поліції надійшло повідомлення від 48-річної місцевої жительки про крадіжку мопеда. Потерпіла розповіла, що транспортний засіб стояв біля під’їзду гуртожитку, де вона проживає. Жінка ввечері виглянула у вікно та виявила його відсутність.

Працівники поліції на одній із вулиць міста знайшли зниклий транспортний засіб у розібраному вигляді. Перевіряючи за місцем проживання раніше судимих осіб, через три години виявили у дворі одного із них запчастини з викраденого мопеда. Ним виявився 22-річний місцевий житель. Він зізнався, що вчинив крадіжку разом із 18-річний жителем Чигирина, з яким винаймає одне житло на двох. Викрадені металеві запчастини хотіли здати на брухт. Під час перевірки на причетність підозрюваних до вчинення інших кримінальних правопорушень було доведено ще три факти незаконного заволодіння мопедами.

Речові докази вилучено. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п\’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x