Площу загорань біля Ірдиня скоротили до 5 га

Площу загорань біля Ірдиня скоротили до 5 га

Упродовж останньої доби спільними зусиллями пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС та інших служб, вдалося ліквідувати пожежу торфу на площі 1 Га. Загалом із початку робіт ліквідовано загорання на площі 46 Га. Станом на ранок 10 жовтня триває горіння торф’яників окремими осередками на загальній площі 5 Га. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Над ліквідацією пожежі працюють сили та засоби Черкаського зведеного загону, пожежна та спеціальна техніка Білозірського та Дубіївського лісництв, пожежні розрахунки місцевої пожежної охорони та Міністерства оборони, ДП «Черкаситорф».

Усього на місці проведення робіт працює 36 одиниць техніки та 72 фахівці. Гасіння здіснюють у 5 напрямках, працює 19 пожежних стволів. Для забезпечення робіт з бюджетів задіяні резервні фонди Черкаської районної та обласної державної адміністрацій.

Бульдозерами проводять роботи з рекультивації торф’яних осередків. За допомогою насосів ДП «Черкаситорф» піднято рівень води та наповннено водою спеціальні рівчаки навколо осередків пожежі. Створене штучне водосховище для потреб пожежогасіння.

З мешканцями сіл Ірдинь, Білозір’я та Дубіївка проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу. На місці пожежі працює мобільно-оперативна група Управління на чолі з першим заступником начальника Управління полковником служби цивільного захисту Сергієм Озераном.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x