Черкаські веслувальники успішно завершили сезон нагородами з Кубку України

Черкаські веслувальники успішно завершили сезон нагородами з Кубку України

Цими вихідними столиця приймала ювілейний Х Кубок України з веслування на човнах «Дракон» на дистанції 12 000 метрів. Черкащина вперше за існування веслування на човнах «Дракон» в області виставила дві команди в класі човнів «Міх» (12 чоловіків і 8 жінок) Д–22 (20 веслувальників, 1 барабанщик та 1 стерновий) на дистанції 12 000 метрів. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Чемпіон».

Спортсменів та гостей змагань привітали президент Федерації України з веслування на човнах «Дракон» Валерій Моргун, директор департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту Міністерства молоді та спорту України Матвій Бідний та голова комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Вадим Стеценко, начальник управління фізичної культури і спорту Київської облдержадміністрації Сергій Тимофєєв. За успіхи спортсменів в екстремальній гонці з трибун уболівали Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов та його заступник Ігор Гоцул.

Варто відзначити, що у змаганнях брали участь титуловані спортсмени України – переможці та призери цьогорічних міжнародних стартів.

У класі «Міх» команди Черкаська область–1 та Черкаська область–2 продемонстрували високий рівень підготовленості до змагань, продемонструвавши час проходження дистанції 47.03.27 та 48.07.17 відповідно.

У цьому класі перемогу впевнено здобула команда «Мала Флотилія» м. Київ, другими завершила гонку команда «Динамо» м. Дніпро, яка була знята рішенням суддівської колегії (її результат не зараховано), одразу за ними фінішну лінію одна за одною перетнули команди Черкаської області.

Четверту сходинку з результатом 49.08.71 посіла львівська команда «Отаман», п’яте місце у київської команди «DBC KYIV» (49.35.40), шосте місце – «Антей» Чернігів (55.10.30), сьоме місце – «Горішні Плавні» (49.28.14) та сьоме місце у житомирської «Сальси» (50.19.75).

«Хочу всім подякувати за гонку. Вважаю, що ми продемонстрували хороший результат. Середня швидкість подолання дистанції склала 12,7 км/год. Нам є над чим працювати, уся зима попереду», – говорить учасник змагань від команди Черкаська область-2 Віталій Чередник.

Переможців та призерів нагороджували почесні гості змагань на чолі з Міністром молоді та спорту Ігорем Ждановим.
«Цими вихідними відвідав Кубок України з веслування на човнах «Дракон» та нагородив переможців змагань. Це були масові, яскраві та дуже цікаві старти одразу у кількох класах. Приємно бачити, що стільки людей різного віку об’єднані любов’ю до свого виду спорту та бажанням вести активний спосіб життя. Україна може пишатися тим, що є однією з найсильніших у «Драконі». Маємо власних призерів чемпіонатів світу та Європи. Щиро вітаю переможців Кубку України! Ви показали, що є згуртованими командами, найкращими та найвправнішими у своїй справі. А всім, кому трохи не вистачило до перемоги, бажаю нових звершень, – прокоментував захід Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов у мережі ФБ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x