Найближчими днями в області прогнозують теплу погоду

Найближчими днями в області прогнозують теплу погоду

11 жовтня вдень спокійну, лагідну, переважно сонячну погоду формуватиме поле підвищеного тиску. Проте ніч через радіаційне вихолоджування буде ще холодною – 2−3º тепла. Удень стовпчики термометрів підвищаться до 15−17º. Увечері 11 та вночі 12 жовтня теплий атмосферний фронт циклону з центром над Фінською затокою зумовить дощі, які розподілятимуться нерівномірно як по території, так і в часі, та посилення вітру до 12−14 м/с. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Завдяки надходженню теплого атлантичного повітря 12−14 жовтня переважатиме тепла, як для цього часу, погода з температурою повітря вночі 6−11º, вдень 12−17°. Оскільки циклонічний вихор продовжить кружляти над Баренцовим морем, прогнозуємо місцями невеликі дощі, у ранкові години тумани. У цілому погода сприятиме проведенню польових робіт та підготовці господарського комплексу до осінньо-зимового періоду.
Температура води у Дніпрі біля Черкас 12°С. Радіаційний фон у Черкасах становить 12 мікрорентген на годину, що у межах природного фону. До відома: за кліматичними даними середньодобова температура повітря 11 жовтня становить 9,4° тепла, на цю дату найвища температура 22,1° тепла відмічалася у 1997 р., найнижча 9,4° морозу – у 2015 р. Атмосферний тиск у межах норми, наступної доби істотно не зміниться. Відносна вологість повітря залишатиметься високою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x