У Корсуні-Шевченківському історики, митці та студенти говорили про героїчну Україну

У Корсуні-Шевченківському історики, митці та студенти говорили про героїчну Україну

9 жовтня науковці Заповідника спільно зі студентами Корсунь-Шевченківського педагогічного коледжу імені Т.Г. Шевченка провели музейний захід «Героїчна Україна: від минулого до сьогодення», присвячений Дню захисника України. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Департаменту культури і взаємозв’язків із громадськістю Черкаської ОДА.

Про основні віхи боротьби українського народу за створення власної держави та територіальну цілісність України цікаво і дохідливо розповів кандидат історичних наук Станіслав Степенькін, завідуючий історичним музеєм Заповідника.

Учасники заходу, багато говорили про сучасних українських воїнів – мужніх, сміливих, хоробрих, які, не шкодуючи власного життя, понад три роки боронять свою Вітчизну від російських агресорів на Сході України. Серед них багато й корсунців.

Перед присутніми виступив один з них – Микола Минзар, уродженець с. Нехворощі, депутат Корсунь-Шевченківської районної ради. У вересні 2014 року він добровольцем пішов на війну. Воював у складі полку спецпризначення «Азов». Щиро й хвилююче звучала розповідь Миколи Павловича про солдатські будні на передовій, про земляків, які пліч-о-пліч із зброєю в руках відстоювали незалежність України, про непоправні втрати бойових друзів, про велику допомогу волонтерів українським воїнам.

Учасники заходу переглянули відеоряд з фотографіями корсунців – учасників Революції Гідності та АТО, котрі загинули за Україну, хвилиною мовчання вшанували пам’ять про них та про всіх героїв, хто боровся за незалежність України.

На заході лунали пісні українських композиторів, звучали вірші про Україну та її захисників у виконанні студентів педагогічного коледжу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x