Чим забруднене повітря в Черкасах

Чим забруднене повітря в Черкасах

Погоду Черкащини формує поле підвищеного тиску. Переважає сонячна, суха та маловітряна погода з температурою повітря в межах кліматичної норми на цей час. У нічні та ранкові години спостерігається інверсія. Така погода сприяє накопиченню та утриманню шкідливих домішок в атмосфері.

За даними поста спостережень, у Дніпровському мікрорайоні 10 жовтня рівень забруднення атмосферного повітря аміаком вже досяг 1,3 максимально разової ГДК, а забруднення атмосфери діоксидом азоту знаходиться на рівні 2,0 середньодобової ГДК. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

За прогнозом синоптиків, ввечері 11 та вночі 12 жовтня, теплий атмосферний фронт циклону, з центром над Фінською затокою, зумовить дощі, які розподілятимуться нерівномірно як по території так і у часі та посилення вітру до 12−14 м/с. Такі погодні умови сприятимуть розсіюванню шкідливих домішок та очищенню атмосфери. Як додав Віталій Постригань, рівень приземного забруднення зростає здебільш при антициклонах і зменшується при циклонічному характері погоди. А опади вимивають домішки з повітря. Найчистішим повітря буває відразу після опадів і чим більше їх випадає, тим краще повітря очищується.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x