На Чорнобаївщині вшанували пам\’ять Івана Піддубного

На Чорнобаївщині вшанували пам\’ять Івана Піддубного

Днями у селі Красенівка відзначили 146 річницю з дня народження відомого українського богатиря Івана Піддубного. Саме тут 8 жовтня 1871 року народився відомий на весь світ своїми перемогами шестиразовий чемпіон світу, який є прикладом високого патріотизму та спортивного героїзму. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Чорнобаївської РДА.

У мітингу з ушанування пам’яті видатного борця взяли участь голова районної державної адміністрації Сергій Джоболда, голова федерації з греко-римської боротьби Черкаської області, Почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петро Душейко, сільський голова Олександр Вишня, жителі села та учнівська молодь.

Ім’я славного чемпіона багато років гриміло на спортивних аренах країн і континентів. Йому аплодували глядачі Франції і Німеччини, Англії і Америки, Італії і країн Північної Африки. Понад дві тисячі спортивних поєдинків провів Іван Піддубний. І виграв їх абсолютну більшість. Сорок років він провів на борцівському килимі і пішов з нього непереможним.

− Приємно, що ім’я Івана Піддубного не забуте, що його досягнення пам’ятають, що сьогодні на нього рівняється молодь, повертаючись до здорового та активного способу життя. Адже здорова нація – впевнена сильна держава, − зазначив очільник району Сергій Джоболда. – Саме спорт сьогодні об’єднує Україну, формує її позитивний імідж, відданість традиціям патріотичного духу та фізичної сили.

І, в наші дні ми маємо можливість спостерігати, що саме на Чорнобаївщині, яка давала сили Івану Піддубному, запалюються нові і нові зірочки майбутніх чемпіонів.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів присутні вшанували пам\’ять видатного земляка, який гідно ніс спортивну славу, прославляючи Батьківщину далеко за її теренами.

Далі екскурсію по музею імені Івана Піддубного провела директор Надія Кривоніс.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x