В Умані відкрили меморіальну дошку Андрію Кизилу

В Умані відкрили меморіальну дошку Андрію Кизилу

11 жовтня відбулося відкриття меморіальної дошки Герою України загиблому у зоні проведення антитерористичної операції, Андрію Кизилу. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Уманської міської ради.

В Умані відкрили меморіальну дошку Андрію Кизилу

29 січня 2017 року командуванню 1-го механізованого батальйону, в якому служив Андрій, було поставлено бойове завдання розгорнути два спостережні пости перед передовими позиціями противника. О 4-й годині ранку штурмова група капітана Кизила в кількості 19 бійців, виявила ворожу диверсійно-розвідувальну групу та вступила у вогневе зіткнення. В ході 5-годинного запеклого бою капітану Андрію Кизилу вдалось відбити атаку противника. Проте зі сторони терористів знову розпочався артилерійський обстріл. І внаслідок прямого влучення артилерійського снаряду в окоп капітан Андрій Кизило загинув.

В Умані відкрили меморіальну дошку Андрію Кизилу

Меморіальну дошку встановили на фасаді Уманської міської гімназії № 2, де навчався Андрій. У заході взяли участь батьки, родичі й друзі, військові побратими, представники міської влади, громада міста, учнівський та педагогічний колективи гімназії.

«Андрій Олександрович став для всіх нас взірцем хоробрості та самовідданості, вірності присязі та військовому обов’язку. Час невладний над щирою вдячністю людських сердець, і скільки б не минуло років, пам’ять про величний подвиг Героя України житиме», – сказала секретар міської ради Людмила Кирилюк.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x