Амарант знадобиться для міцного здоров’я

Амарант знадобиться для міцного здоров’я

Амарант – не просто красива рослина, яка прикрашає город або ділянку. Це ще й чудова приправа, яку корисно вживати як свіжою, так і сушеною. Ця невибаглива і красива рослина досить поширена, але про її корисні й навіть лікувальні властивості знають чомусь не всі.
Сьогодні амарант продається у вигляді зерен для пророщування або крупи, сушене листя додають у страви як спецію, на амарантовій олії готують страви. Амарант містить рідкісну речовину сквален, який «притягує» кисень і транспортує його в тканини. Так він чинить антиоксидантну дію і запобігає виникненню і розвитку онкологічних процесів і навіть захищає від радіації.

Особливо корисний харч – пророщені зернята амаранту. Якщо вживати його 5–10 грамів на добу, можна знизити холестерин, допомогти організму боротися з хворобами сечостатевої системи, налагодити роботу шлунково-кишкового тракту, позбутися від алергії, дерматитів, ожиріння і навіть діабету другого типу! А ще амарант підвищує стресостійкість, позитивно впливає на настрій і психічний стан людини. Це пояснюється вмістом полінасичених жирних кислот, амінокислот (у тому числі лізину), вітамінів, і того ж таки сквалену, який збільшує приплив кисню до тканин і органів.

Пророщені насіння зазвичай їдять із ранковою кашею, йогуртом або сиром. Можна додати в омлет, посипати ними бутерброди – за рахунок нейтрального смаку ця рослина пасує до всього. Єдине важливе правило – страву з пророщеним амарантом слід запивати водою або іншою рідиною (компотом, чаєм, соком), щоб активізувати властивості сквалену.
Найзручніший спосіб проростити зернята – за допомогою банки. Для цього потрібно насіння промити, помістити на дно скляної ємності й залити чистою водою на кілька сантиметрів. Замість кришки натягнути марлю, закріпити її гумкою і залишити на добу. Через 24 години воду зливаємо, знову промиваємо насіння і прямо в банку відкидаємо їх на марлю під невеликим кутом, щоб усередині створювався парниковий ефект. Уже через кілька годин з’являться перші проростки. Через добу проростки можна покласти в холодильник. Вони придатні до вживання протягом найближчих двох-трьох днів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x