Таємниці щасливого життя від карпатського мудреця

Таємниці щасливого життя від карпатського мудреця

Андрій Ворон — карпатський-мудрець довгожитель. Прожив довге і насичене життя, помер на 104-му році життя від нещасного випадку. 2012 року було надруковано книгу Мирослава Дочинця «Многії літа. Благії літа». У ній журналіст, який багато спілкувався з українським мудрецем, опублікував свої бесіди з довгожителем, його бачення світу, секрети довголіття і заповіді, як прожити довго в радості та щасті. Пропонуємо вашій увазі найважливіші думки з цього видання.

7 благ
Для щасливого життя кожній людині потрібно лише 7 благ: помірне харчування; постійна помірна фізична робота та звичка багато ходити; чиста вода і чисте повітря; сонце; стримання і самообмеження; відпочинок; віра.
7 наук
Існує лише 7 головних речей, який треба навчитися: 1. Знайти радість у цьому житті. Радій кожній подарованій тобі хвилині. 2. Принести радість іншим. Будь людяним. 3. Прощай. Завжди. Усіх і себе. 4. Кайся. Звільнятися від гріха і помилок. 5. Смійся. Обличчям і душею. До людей і до себе. 6. Дихай. Вільно, глибоко і з насолодою. 7. Спи. В волю та із задоволенням.
7 продуктів
Є 7 заповітних продуктів, які найкраще підходять українцеві, допомагають тримати здоровими і тіло, і душу. Це буряк, огірки й цибуля, кисле молоко, риба, каша (пшоно, овес, гречка, кукурудза, квасоля), яблука, ягоди та горіхи, що ростуть у твоїй місцевості.
7 рідин
Серед усіх рідин, лише 7 здатні дарувати здоров’я і радість. Це вода джерельна; чай із листя, цвіту і гілочок ягід; зелений чай; сік із винограду (вино); квас; узвар із дичок; капустяний розсіл.
7 соромів
Є 7 речей, яких ніколи не можна соромитися: свого роду, своїх батьків, своїх дітей, своєї роботи, своєї вдачі, свого тіла і самого себе.
3 зернини щодня
Не вимагай від себе багато. Краще щодня сіяти кілька зерен добра, ніж раз за все життя здійснити великий подвиг. Зроби за день одне добре діло для родини (для дому), друге – для своєї душі й третє – для когось. Цього буде достатньо. Якщо не в силах ділом, то роби це хоча б добрим, нелукавим словом, посмішкою. І так щодня. По одній, по кілька зернин. І вони заколосяться в душі врожаєм радості.
3 камені земного життя
Триєдина твоя потрібність: потрібність для інших, потрібність для Господа і потрібність собі. Як досягти цього? Спирайся на Дух, Рух і Слух. Дух. Повсякчас очищуй і наповнюй силою спокою свою душу. Рух. Повсякчас зміцнюй тіло рухом, фізичними зусиллями. Слух. Повсякчас вслухайся в довколишній світ і в світ внутрішній.

Кілька краплин мудрості від Андрія Ворона
* Є три руйнівні, згубні речі: пити хтозна що, спати аби з ким і читати абищо.
* Рух – у всьому. Навіть у невдачах, у падіннях. Коли падаєш – теж рухаєшся.
* Розумний завжди стає позаду, щоб бачити все, що діється спереду.
* Не сподівайся багато на завтра, бо завтра, як і сьогодні, — має лише 24 години.
* Уникай брехні, але й правду кажи не всю: щоб не поранити, не образити когось.
* Якщо не можеш сотворити благо, то хоча би відійди від зла. Це перший крок до блага.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x