Шполянська громада відсвяткувала День захисника України

Шполянська громада відсвяткувала День захисника України

14 жовтня в Україні відзначається значиме державне свято – День захисника України. Надзвичайно шанують свою історію воїнства, її героїв, і земляків-захисників сьогодення й жителі Шполянської громади. Цього року одне з найбільших державних свят День захисника України – жителі громади відзначали у сільському будинку культури села Скотареве, під гаслом «Відповідь нескореного народу». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Шполянської міської ради.

Як пояснив очільник громади Сергій Кравченко, до відзначення значимого державного свята організатори підійшли об’єктивно і вирішили провести урочистості саме у цьому населеному пункті громади, адже за 3,5 роки війни на Сході України, захищати від ворога державні кордони найбільше бійців пішло із села Скотареве Шполянської ОТГ.

– Маленьке за кількістю населення село дало Батьківщині 26 нескорених героїв-патріотів, учасників АТО, двоє з яких, на превеликий жаль, загинули. Адже для скотарівців не було, нема і не буде нічого дорожчого за Україну, на захист якої вони завжди піднімаються. Любов до рідного села і Вітчизни – це святий заповіт предків нам і нашим дітям, – констатував міський голова Шполянської ОТГ.

Зала Скотарівського сільського будинку культури була вщент наовнена міс¶евими жителями, гостями зі Шполи та Кримок. Люди зійшлися на теплу зустріч, аби підтримати своїх відважних героїв та їх родини, низько вклонитися і сказати їм щемке «Дякую!» за мужність та героїзм, а також щиро поздоровити з прийдешнім святом. До краян приєдналися й почесні гості: міський голова Сергій Кравченко, староста села Скотареве Андрій Запісецький, староста села Кримки Микола Запорожець (до речі, старости двох сіл Шполянської громади теж ветерани антитерористичної операції на Сході України).

У залі були присутні батьки, чиї сини, доньки мужньо виборювали і продовжують нині відстоювати мир і спокій української землі. Представники влади вручили кожному з них Подяки Шполянської міської об’єднаної територіальної громади за виховання почуття глибокого патріотизму, любові до України, самовідданість і стійкість їхніх синів, виявлені під час проходження військової служби.

Також серед солдатів АТО нині багато добровольців. У вівторок 17 жовтня на службу до лав Збройних Сил України вирушить ще один скотарівець – Юрій Рєбніков. Міський голова та староста Скотареве відзначили майбутнього бійця подарунком та побажали спокійної служби і вірного побратимства.

Шполянська громада відсвяткувала День захисника України

На жаль, багато героїв не повернуться ніколи до рідних домівок. Їхні життя забрала війна. Хвилиною мовчання присутні вшанували сімох земляків зі Шполянщини, котрі загинули в зоні АТО. Від імені усіх жителів громади, на знак глибокої вдячності за подвиг ціною в життя, батькам покійного Ярослава Новосільського Валентині Іванівні та Віктору Петровичу, дружині загиблого Івана Носача Катерині Олександрівні із Скотереве вручили подяки та заслужені нагороди – нагрудний знак «Народний Герой України» (посмертно).

А у вестибюлі сільського будинку культури дітлахи взяли участь у майстер-класах із виготовлення сувенірів на козацьку тематику, авіамоделювання та виробів з полімерної глини від майстрів Шполянської станції юних техніків (директор Лілія Усик) – Максима Кардаша, Віталія Косенка, Аліни Бабенко, Зої Курінної. Трохи далі за столом, всі охочі писали листи захисникам України, діти малювали малюнки із своєрідними оберегами, ставили відбитки своїх долонь на прапорі. Потому всі ці дарунки із часточкою тепла волонтери відвезуть в зону АТО. Адже для солдата немає нічого ціннішого за оберіг переданий із рідного дому.

Шполянська громада відсвяткувала День захисника України

Концертну програму подарували вихованці Шполянського Будинку школярів (директор Людмила Бондаренко): гурт «Сузір’я» (керівник Оксана Присяжна), ведучі свята – учасники дитячо-юнацької телестудії «Ми», Аліна Степаненко та Максим Самойленко, читці – Богдана Будкевич та Ілона Степаненко, учні Скотарівського НВК І-ІІ ступенів, студія танцю «Еліт» (керівник Леся Осадчук), працівники Шполянського міського будинку культури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x