«Танцями навколо пляжної вбиральні» назвали ситуацію, яку мав вирішити виконком

«Танцями навколо пляжної вбиральні» назвали ситуацію, яку мав вирішити виконком

Конфлікт стосовно тимчасової споруди (туалету) на пляжі «Пушкінський» розпочався ще навесні цього року. І ось, скоро вже зима, а актуальності питання ще й досі не позбулось. Нагадаємо, що споруду, яку нині визначили як незаконну, звели на місці дитячого майданчика. І вже сьогодні на засіданні виконавчого комітету розглядали питання на кшталт гамлетівського «бути чи не бути», тобто, чи демонтувати вбиральню, чи передати у користування міській громаді. До речі, питання вже вивчила спеціальна комісія. Яка, власне, і заявила про те, що споруда є незаконною та невідомо кому належить. Тож під час виконкому навколо «туалетного питання» виникла запекла дискусія.

Міський голова запропонував забрати нічийну вбиральню на баланс міста – «в інтересах громади». Чому б і ні, якщо майно поки що безгосподарське?!

– Замовником реконструкції пляжу є департамент житлово-комунального господарства. Наразі ще не встановлено, чия саме незаконна споруда там розміщена. На вказаній території не передбачено розміщення тичасової споруди. Відповідно, її розміщення відбулося з порушенням, у зв’язку з чим підготовлено рішення про її демонтаж, – таким був висновок начальника управління інспектування Віталія Косяка.

За безумовний демонтаж виступив і секретар Черкаської міської ради Олександр Радуцький. Він запропонував дотримуватись логіки та юридичних нюансів. Якщо незаконну ТС не демонтувати зараз, то в подальшому це унеможливить передачу пляжу «Пушкінський» під юрисдикцію КП «Дирекція парків», бо туалет розташований на пляжі фактично незаконно.

На думку Олександра Романовича, не потрібно відкривати для інших незаконних ТС скриньку Пандори. А таке може статись, якщо дозволити незаконній споруді існувати й далі.

Лише після передачі пляжу «Пушкінський» на баланс КП «Дирекція парків» можна буде розробити проект туалету та згодом збудувати його для відвідувачів пляжу.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x